Életmentés

2022.02.17. 17:30

Épülhet a révfülöpi mentőállomás

Az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér épületében, a Káli úton kaphat helyet a leendő mentőállomás, amely már a nyári idegenforgalmi szezon előtt megnyithat.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Penovác Károly/Napló

Az erről szóló sajtótájékoztatón Navracsics Tibor a Fidesz Veszprém 3. sz. választókerület országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, hogy a kormány határozatával nettó 50 millió forintot irányzott elő arra, hogy egyelőre ideiglenes mentőállomás létesüljön és kijelölte a feladatot, hogy megkezdődjön egy állandó mentőállomás tervezése. reményeink szerint az elkövetkező években megvalósul.  Az egész térség, sőt, az ország számára is örömteli esemény ez, hiszen a Balaton környékére sokan látogatnak az ország különböző pontjairól. – Eddig hiányzott egy állandó mentőállomás Balatonfüred és Keszthely között, mentőpont működött ugyan a nyári szezonban, de a térség a 12 hónapos szezonra törekszik, a mentős ellátás tehát nem volt megoldott itt a hagyományos értelemben – mondta Navracsics Tibor. 

 

 

Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat főigazgatója arról beszélt, hogy sok nyarat töltött a Balaton-parton és a Káli-medencében, jól tudja, hogy nyaranta milyen terhelt a terület. – De nem csak a nyári időszakban kell itt mentést biztosítani, Révfülöp egy hatékony központja lehet a régiónak. Tavaly 48 ezer feladatot láttak el munkatársaim, 56 ezer koronavírus mintavételt végeztek, csak ehhez többezer kilométert megtettek. Fontos tehát, hogy minél gyorsabb és közelebb legyen a segítség. Bajtársaim itt lesznek és segítenek, ha baj, van. Ideiglenesen elindulhat most itt egy fix mentőállomás alapja és a közeljövőben pár méterre innen a 257. mentőállomásunkat avathatjuk majd – mondta a főigazgató. 

 

 

Kondor Géza Révfülöp polgármestere szerint a környékbeli települések polgárainak vágya is teljesül a mentőállomás megvalósulásával, amely akár heteken belül rendelkezésre áll és kulturált telephelyet, szállást biztosít a dolgozóknak. A község képviselő-testülete hozzájárul a megvalósításhoz, bízom benne, hogy idővel akár egy egészségközpont is létesülhet a területen - mondta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában