A közösség összetartó ereje

2022.02.23. 07:00

Eszközbeszerzésre, útfelújításra, fitneszpark létrehozására is pályáztak Homokbödögén

Tavaly Homokbödöge számos rendezvénynek adott otthont, amely megerősítette a közösség összetartását – emelte ki Farkas Árpád, a település polgármestere.

Polgár Bettina

Kifejtette, a járványügyi szabályokat figyelembe véve március 15-én zártkörűen emlékeztek, a koszorúzáson a képviselő-testület tagjai vettek részt. – A húsvéti időszakban tojásfát és szalmabálákból álló nyuszit készítettünk. Hagyományainkhoz híven május 1-jén a falu közepén májusfát állítottunk. Május utolsó hétvégéjén rendeztük meg a gyermeknapot, ahol a gyerekek kézműves-foglalkozáson és ügyességi versenyeken vehettek részt – ismertette a polgármester. Hozzátette, június 4-én méltó módon emlékezett a község a trianoni békeszerződés aláírásának 101. évfordulójára. 

– Külön öröm számunkra, hogy Homokbödöge adhatott otthont a Katolikus Karitász megalakulásának 90. évfordulója alkalmából rendezett 90 kilométeres gyalogos zarándoklat záróállomásának júliusban. Július 17-én a község lakói nosztalgiabuszozáson vehettek részt. A nyár során megrendezett falunapon a község apraja-nagyja jól érezhette magát, továbbá elmondható, hogy az augusztus 20-i kenyérsütés és kenyérszentelés is nagy népszerűségnek örvendett – fűzte hozzá Farkas Árpád. 

A polgármester az elvégzett fejlesztésekről is szólt. Mint mondta, a Magyar falu programnak köszönhetően elkészült a Kossuth utca egy szakaszán a járda megújítása, mely helyi munkaerő bevonásával valósult meg. 

– Az őszi időszak is mozgalmasan telt Homokbödögén. Szeptemberben evangélikus gyülekezeti napon vehettek részt a falu lakói az egyház szervezésében. A hónap végén sor került a már hagyománnyá vált Szent Mihály-napi tűzgyújtásra és szalonnasütésre. Az októberi szüreti felvonulás megmozgatta a falu apraját és nagyját. Az október 23-ai megemlékezésen a helyi óvodások és iskolások műsorát láthatta a szépszámú közönség. Október végén tartottuk meg a nyugdíjasnapot, ahol egy év kihagyást követően nagy öröm volt találkozni a falu 60 év feletti lakosaival. November 1-jén ökumenikus megemlékezést tartottunk a falu temetőjében, ahol a községben működő felekezetek egyházi képviselői voltak jelen. Decemberben az adventi hétvégéken találkozhattak a falu lakói, emellett a Bakonyerdő Zrt. támogatásával karácsonyfát állítottunk a falu közepén – magyarázta Farkas Árpád. 

– A Magyar falu program keretében 2020-ban elnyert támogatás révén elkezdődtek a további járdaépítési munkálatok. A Kossuth utca másik oldalának járdaépítésére 14,2 millió forint támogatásban részesült a falu. Ezenkívül öröm, hogy a szociálistűzifa-támogatás révén jó pár családnak segítséget tudtunk nyújtani. Jelenleg eszközbeszerzésre, útfelújításra, fitnesz­park létrehozására nyújtottunk be pályázatot, nagyon bízunk ezek pozitív elbírálásában. Az anyagi nehézségek ellenére elmondható, hogy a faluban nagy az összetartás, ami mindennél többet jelent egy kis közösséget tekintve – zárta a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában