Polgári engedetlenség

2022.02.26. 09:00

Lovassys tanárok is tiltakoztak

A Lovassy László Gimnázium tanárainak többsége is csatlakozott a pedagógusok országos polgári engedetlenségi mozgalmához csütörtökön.

Marton Attila

A polgári engedetlenséghez a tantestület többsége csatlakozott

Forrás: Király Viktor

– Az akcióban részt vevő pedagógusok aznap nem tartották meg óráikat, hogy így tiltakozzanak a kormány február 11-én elfogadott rendelete ellen, amely a sztrájkot érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi számunkra, és kiüresíti a munkavállalói jogérvényesítés ezen formáját. Ezzel alaptörvénybe foglalt jogunktól foszt meg minket – mondta kérdésünkre Király Viktor, a Lovassy gimnázium tanára, az akció egyik résztvevője. 

Hozzátette, az intézmény tantestületének mintegy hetven százaléka, 38 pedagógus csatlakozott a polgári engedetlenségi akcióhoz, valamint további négy kollégájuk fejezte ki támogatását velük. 

A pedagógus aláhúzta, a rendelet nem teszi lehetővé, hogy március 16-án törvényes keretek között sztrájkoljanak, ezért tartják meg ezeket a figyelemfelhívó akciókat a pedagógusok országszerte. Akciójukkal több veszprémi iskola tantestületének egy része is kifejezte a szolidaritását. 

Király Viktor kitért rá, amennyiben elérik céljukat, és lehetővé válik a sztrájk, akkor csatlakoznak hozzá, ahogyan a Lovassy gimnázium pedagógusai január 31-én is megtartották a kétórás figyelmeztető munkabeszüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában