Közösségi program

2022.02.28. 17:00

Összefogtak az ábrahámhegyi disznóvágáson

A község 15. alkalommal rendezett disznóvágásán összefogott a lakosság, a nyaraló tulajdonosok, de a határon túli barátok, ismerősök is szép számmal részt vettek.

Tóth B. Zsuzsa

A Korkován csapata a kolbászsütésbe is besegített, töltésben és a pálinka versenyen egyaránt elsők lettek

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Tavaly elmaradt a program, idén már nagyon várta mindenki. A több, mint 200 kilogrammos sertést a muraszemenyei, helyi nyaraló tulajdonos, Németh Tibor ajánlotta fel ebben az évben is, és szándéka szerint a következő években szintén számíthat rá a falu e téren. A böllér szerepét Szalai János és Nagy László Bajusz vállalta fel, mindent feldolgoztak. Reggelire sült vért és májat kínáltak, ebédre a csapatok sült kolbászait adták asztalra a bakonybéli és helyi főzők pörköltjeivel. Este a vacsorára orjalevessel, húsos káposztával, hurkákkal, kolbásszal terítettek, Tabi Adrienn énekszóval köszöntött mindenkit.

 

 

A kolbásztöltő versenyre 15 csapat nevezett, szokás szerint fogó pálinkákkal is. Utóbbiakat a közönség bírálta, a kolbásztöltő zsűriben Lukácsné Körmendi Gabriella, Csiki Tibor, Halász István, Fehér György és Marek Stach kóstolt. Fontos volt számukra a tálalás külleme, az íz, de a munka folyamatát ugyancsak ellenőrizték.  

 

 

A disznóvágára elfogadták a meghívást a testvértelepülések is, a csehországi Dobruskáról érkezők a helyi sörgyárból sörrel támogatták az eseményt, a lengyelországi csoport szokásához híven kolbászt is töltött, a szlovákiai Nagymegyer küldöttsége Big Man együttese is megérkezett, ők rockzenével szórakoztatták a vendégeket. Az erdélyiek Csíkcsicsót képviselve megfogadták, hogy jövőre már a kolbásztöltésből is kiveszik részüket. A bakonybéliek forraltbort és vaddisznó pörköltet készítettek. 

A kolbászhús gyúrás férfimunka volt itt is 

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Murgulyné Illés Anna kézműves foglalkozást tartott napközben a gyerekeknek és mindenki megnézhette a Bernáth tanítványok által adományozott alkotások kiállítását. Délután Bodnár Attila és Pap Rita énekelt, este a bálban tombolát sorsoltak, az adományokat a disznóvágáson segédkezők és a meghívottak állták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában