Szalaggal búcsúznak

2022.02.21. 20:00

Ötvennégy diák ballag tavasszal a Batsányiból

A Batsányi János Gimnázium és Kollégium szalagavató ünnepségén ötvennégy tanuló kapta meg a napokban a kis kék szalagot, amely az intézményben eltöltött évekre és a jövendő érettségire emlékezteti őket.

Tóth B. Zsuzsa

A gimnázium több mint félszáz diákja eljutott az életnek és tudásnak egy szintjére, a felnőtt élet küszöbére

Fotó: Gimnázium

A Csermák József Rendezvénycsarnokban szervezett szalagavatón Dobó Zoltán ­polgármester azt kérte a hamarosan búcsúzó diákoktól, hogy igyekezzenek úgy megélni e napot, hogy időskorukban is jó érzéssel tudjanak visszaemlékezni rá. 

– Ma azt ünnepli az iskola közössége, hogy ötvennégy diákja eljutott az életnek és tudásnak erre a szintjére, a felnőtt élet küszöbére. Ünnep ez a nap a tanulóknak, a tanároknak, a szülőknek egyaránt. Mindezt azonban nem szabad magától értetődőnek tartani – szögezte le a polgármester és kérte, a végzősök az elmúlt években tanúsított törődést, szeretetet, a tudás átadását köszönjék meg azoknak, akik igazán megérdemlik a hálát. 

Varga Tiborné igazgató arról beszélt, hogy hosszú, várakozással teli, szorongásos időszakot tudhatnak maguk mögött a gimnazisták. 

– Azonban a rendkívüli körülmények ellenére érdemes örülni a mai napnak, amikor együtt ünnepelhettek családotokkal, barátaitokkal, akik végigkövethetik utatok egy fontos állomását, a szalagfeltűző ünnepséget. Az elmúlt időszak megtanított benneteket az alkalmazkodásra és örülni annak, aminek lehet. Célokat tűztetek ki, jövőképet állítottatok magatok elé, érettségire jelentkeztetek, és most bizonyítanotok kell, hogy mindezeket képesek vagytok megvalósítani is. Hosszú, gyakran akadályokkal tűzdelt, de örömteli, sok tapasztalatot hozó út vár rátok – mondta az igazgató, és azt kívánta, hogy amit megtanultak, idővel bölcsességgé összegződjön bennük. Az úton kísérje el a végzősöket mindaz, amit tanáraiktól, szüleiktől, társaiktól kaptak a középiskolai évek alatt. Kérte, hogy köszönjék meg nekik a tudást, a gondoskodást. 

A 11. évfolyam tanulói nevében Kötéljártó Napsugár szólt végzős társaihoz, az ünnepeltek nevében pedig Magi Bernadett 12. a osztályos emlékezett a gimnáziumi évekre. A szalagfeltűzést a bál követte az ünnepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában