Sajtótájékoztató

2022.02.14. 13:00

Szja mentesség: nő a fiatalok keresete

Minimálbérről, bérminimumról, a 25 év alattiak személyi jövedelemadó mentességéről beszélt Kontrát Károly országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón.

Kovács Erika

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő

Forrás: Kovács Erika/Napló

-Mi, Várpalotán, Pétfürdőn, Balatonfűzfőn, Balatonalmádiban, Balatonfüreden és környékén pontosan tudjuk, hogyha munka van, minden van. Márki-Zay Péterrel, a baloldal választott vezetőjével ellentétben, mi igen is fontosnak tartjuk, hogy legyen minimálbér, és ennek szintje a lehető legmagasabb legyen. Ezért is támogatjuk, hogy idén januártól 200 ezer forintra nőtt a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér, fogalmazott Konrát Károly. Az országgyűlési képviselő hozzátette, a minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél. Ráadásul az idén januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük. -Jó, ha felidézzük, mit üzent a fiataloknak a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc, amikor kormányon volt. Szó szerint azt mondta: El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni. Ennek a baloldalnak a szekerét tolja a helyi jelöltjük is, aki azért küzd, hogy újra hatalomra kerüljenek azok, akik már egyszer tönkretették az országot! Ne hagyjuk, legyünk ott minél többen április harmadikán! – hangsúlyozta Kontrát Károly. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában