Megemlékezés Badacsonytördemicen

2022.03.15. 18:00

A magyarság szabadságvágya elpusztíthatatlan

A magyarság elpusztíthatatlan szabadságvágyáról szólt beszédében Navracsics Tibor kormánybiztos az 1848/49-es szabadságharc tördemici ünnepségén.

Szijártó János

Forrás: Szijártó János/Napló

A polgármesteri hivatal előtti Hősök kertjében úgy fogalmazott, hogy a magyar nemzet 1848 előtt már több száz éve áhítozott a szabadság után, amely előbb a török megszállás, majd a Habsburg-fennhatóság miatt tűnt elérhetetlennek elődeink számára. Azonban Petőfiék forradalma bebizonyította, hogy a szabadság iránti vágy ereje kivételesen erős a magyarokban. 

Forrás: Szijártó János/Napló

Horváth Zoltán polgármester azt emelte ki, hogy a pandémia miatt a tavaly elkészült '48-as emlékművet nem igazán tudták méltóképpen felavatni, így a mostani alkalom egyben ezt a hiányosságot is pótolja. Az emlékművet Navracsics Tiborral Horváth Zoltán polgármester és Horváth István alpolgármester, a Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület nevében Kovács Lászlóné és Ságiné Csizmadia Zsuzsanna koszorúzta meg. 

A rendezvényen közreműködtek a Tördemic Néptáncegyüttes táncosai, a Szín-Vonal AMI és a Badacsonytomaji Tatay Sándor Általános Iskola diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában