Fejlesztések

2022.03.29. 18:19

Balatonfőkajári átadások: Kormányzati támogatással további gyarapodás

Döntően a Magyar falu program támogatásával felújították a polgármesteri hivatal belsejét Balatonfőkajáron, és szintén pályázattal autót vásároltak a polgárőrségnek. Utóbbihoz az önkormányzat saját forrást is tett, derült ki a minapi átadásokon.

Kovács Erika

Forró Zsolt polgármester, Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Polgár Beatrix jegyző átvágja a szalagot a megújult hivatalnál, Balatonfőkajáron Fotó: Kovács Erika/Napló

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő köszönettel beszélt a polgárőrök munkájáról, akik helyben és a környéken szabadidejükben a rendőrséggel együttműködve, annak stratégiai partnereként a közösséget, a települések biztonságát szolgálják. -Magyarország biztonságos, mely a legfontosabb közösségi érték. Ez meghatározza napjainkat, az életünket, fogalmazott az államtitkár. Aláhúzta, a déli határon jellemző a migráns nyomás, alig múlt el a járvány, a szomszédban háború van. A legfontosabb, hogy béke legyen, és a háborúból hazánknak ki kell maradnia, így nem küldünk oda katonát, fegyvert. Üdvözölte, hogy Balatonfőkajáron egy modern Suzuki Vitarára öt milliót nyertek el a Magyar falu programtól (Mfp), melyhez 2,2 millió forintot tett az önkormányzat. Méltatta az eddigi eredményes munkát a polgármesterrel, a testülettel, a helyiekkel, és reményei szerint Balatonfőkajár fejlődése folytatódik. 

Takács Gergely, a balatonfőkajári polgárőrség parancsnoka nagy örömmel vette át az új autót
Forrás: Kovács Erika/Napló

Forró Zsolt, az 1500 lakosú település polgármester felidézte, az önkormányzat támogatásával a polgárőrség pályázott az Mfp-nél az autóra, amit nagy örömmel vett át Takács Gergely, a helyi polgárőrség parancsnoka. A polgármester kiemelte, régi tervük vált valóra a hivatal belső megújításával, amit az Mft 38,5 milliós támogatásával tudtak megvalósítani. Ebből a pénzből korszerűsítették a fűtést, napelemmel állítják elő az áramot, így fűtenek, világítanak. Új burkolatot kapott a hivatal, és a festés, mázolás mellett új nyílászárókat is elhelyeztek. A felújításra nagy szükség volt, ugyanis itt intézik a helyi mellett Csajág, Küngös és Balatonakarattya ügyeit is. A polgármester méltatta Kontrát Károly képviselő támogatását, segítségét, majd a szónokok Polgár Beatrix jegyzővel szalagátvágással adták át a megújult hivatalt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában