Polgári védelem világnapja

2022.03.02. 10:00

Bunkermúzeumi túra kétszáz érdeklődővel

Március elseje a polgári védelem világnapja. A jeles nap alkalmából ingyenesen nézhették meg az érdeklődők a MÁV polgári védelmi vezetési pontját, ahonnan veszély esetén irányítani tudták a vasúti közlekedést a II. világháborúban és a hidegháborús időszakban.

Molnár Sándor

A kék páncélajtós bejáraton keresztül lehet bejutni a múzeumba Fotók: szervezők

A bunkermúzeum bejárására február 27-én, vasárnap nyílt lehetőség, amit kétszáz látogató ki is használt. 

 

A Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (Hatesz) a MÁV-val együttműködve 2017-ben alakította ki a múzeumot. A veszprémi vasútállomás főépületétől jobbra, a domboldalban található bunkerben korhű berendezések és tárgyak láthatók. A tablókon végigkövethető, hogyan kellett készülni különböző támadásokra, amelyek szerencsére nem következtek be. Az elmúlt vasárnapon a kék páncélajtós bejáraton keresztül várták a szervezők az érdeklődőket. 

 

Bácskai Pétertől, a Hatesz elnökétől megtudtuk, hogy sikeres bemutatót tartottak, melynek során mintegy kétszáz látogató tekintette meg a MÁV-PV-bunkermúzeumot. 

 

A Laczkó Dezső Múzeum repülőtörténeti kiállítással vett részt a nyílt napon. Emellett az ukrajnai menekültek részére tartós élelmiszereket is gyűjtöttek, melyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül juttatnak el a szervezők a rászorulók részére. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában