Fejlődés

2022.03.07. 19:00

Együttműködési megállapodást kötött a Metal Shredder Hungary Zrt. és a Pannon Egyetem

Stratégiai együttműködést kötött az egyetemi oktatás és továbbképzés, a tudományos kutatás és fejlesztés és innováció területein a Metal Shredder Hungary Zrt. és a Pannon Egyetem.

Horváth Virág

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannon Egyetem biztosítja a jövőben a cég igényei alapján a szakmai továbbképzések megvalósítását online vagy offline keretek közt, valamint duális képzési szerződést kötnek a Metal Shredder Hungary Zrt-vel.

 

 

A Metal Shredder Hungary Kft. több mint egy évtizedes szakmai múlttal rendelkező, magyar tulajdonban lévő vállalkozás. A cég foglalkozik többek között az elektronikai hulladékból történő nemesfém-kinyerési technológiával, leselejtezett röntgenfilmek feldolgozásával és újrahasznosításával, kutatás-fejlesztéssel, innovációs tevékenységgel a körkörös gazdaság irányelvei szerint. 

 

 

- A jelenlegi háborús helyzet minden korábbinál jobban rávilágít arra, mennyire fontos az természeti erőforrásokkal való takarékos gazdálkodás, a hulladékokban található értékes anyagok újrafelhasználása, újrahasznosítása, különösképpen a legkritikusabb elektronikai ipar területén. A körforgásos gazdaság modellje nem divatos lózung többé, hanem parancsoló szükségszerűség. A Pannon Egyetem, az országban környezetvédelmi képzést legelsőként bevezető, a körforgásos gazdaság fejlesztését zászlajára tűző nemzetközileg elismert felsőoktatási intézményként hosszú ideje elkötelezett a környezettudatosság, a környezeti értékek védelme, így a körforgásos gazdaság gyakorlata iránt, ezért örömmel vesz részt együttműködésben hasonló elveket valló Metal Shredder Hungary Zrt-vel a képzés és a kutatás-fejlesztés és innováció területén – mondta el Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.   

 

 

- Cégünk kutatási és fejlesztési részlege folyamatosan azon dolgozik, hogy minél nagyobb hatékonysággal - minél kisebb környezeti terhelés mellett – „zero waste” technológiai rendszert állítson fel. Ezen a ponton kapcsolódik össze a Pannon Egyetem és a Metal Shredder Hungary Zrt. közös, jövőbe mutató stratégiai együttműködése. Az elektronikai hulladékok újrahasznosítása, a hulladékválogatási technológiák vagy a Li-ion akkumulátor feldolgozása olyan terület lehet a jövő mérnökeinek és vegyészmérnökeinek, amely - a korszerű eljárások kutatása során – tudományos és szakmai szinten is fejlődést és kihívást jelent. A duális képzés keretén belül széleskörű szakmai, gyakorlati lehetőséget biztosítunk az egyetem hallgatói részére és a kutatás-fejlesztési részlegünk eddig elért eredményeit, tapasztalatait - ismeretterjesztő előadások keretén belül - megosztjuk az oktatókkal és a hallgatókkal egyaránt – tette hozzá Török András, a Metal Shredder Hungary Zrt. vezérigazgatója. 

 

 

- A körforgásos gazdaság megteremtése és ennek részeként a hatékony és széleskörű hulladékhasznosítás a következő évtizedek legfontosabb feladatai közé tartoznak. Nem véletlen, hogy a Pannon Egyetem célként jelölte meg, hogy a körforgásos gazdasággal kapcsolatos oktatás és kutatás zászlóshajójává kíván válni Magyarországon. Ezzel összhangban fokozatosan bővítjük a képzési portfoliónkat a témában, valamint kutatás-fejlesztési projekteket folytatunk többek között a hulladékgazdálkodás, a hidrogéntechnológiák, a víztechnológiák vagy az akkumulátor-újrahasznosítás területén.

 

 

Ehhez a munkához folyamatosan keressük a kapcsolatot azokkal a piaci partnerekkel, akik a szektorban releváns tevékenységgel és tudással rendelkeznek. Bízom benne, hogy a most aláírásra kerülő megállapodás a Metal Shredder Hungary Zrt-vel egy hosszútávú és eredményes szakmai együttműködés kezdetét jelenti – emelte ki Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja. 

 

 

A Pannon Egyetem Tudás- és Technológiatranszfer Központja gondoskodik az együttműködés során létrehozott közös szellemi alkotások hasznosításáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában