Korszerűsítés

2022.03.01. 12:00

Fejlesztik, felújítják Sümeg közvilágítását

A város képviselő-­testülete novemberben tárgyalta a közvilágítási rendszer felülvizsgálatáról szóló előterjesztést, majd ennek folytatásaként decemberben az üzemeltető cég ügyvezetőjével is egyeztettek a korszerűsítés szükségességéről és annak módjáról. A legutóbbi ülésen már a közbeszerzési eljárás kiírásáról döntöttek.

Szijártó János

Sümegen számos utcában korszerűsítik a közvilágítást idén

Fotó: Szijártó János/Napló

Sümegen jelenleg 973 lámpa­test működik, ebből 710 hagyományos, kompakt lámpa, amelynél maga a lámpatest is elavult. Ezeknél szükséges a korszerűsítés, illetve a projekten belül több részfeladat megoldása is esedékes. A nem megfelelő megvilágítottság javítása érdekében a világítótest és a lámpakarok cseréje jelenthet megnyugtató megoldást, például a Petőfi, az Árpád és a Kompanik utcában, valamint a Flórián és Béke téri parkolóknál, ahol a hatósági forgalomba helyezés engedélyezésének feltétele az előírásoknak megfelelő fény biztosítása. 

Az Árpád utca 3–15. között hat új LED-es kandelábert helyeznek ki, a Gróf Apponyi, a József Attila és az Ifjúság utcánál új földkábeles közvilágítási hálózatot építenek ki 190 méter hosszúságban, természetesen itt is LED-es lámpákkal. A Kecskevár és a Pipacs utcánál 630 méter nyomvonalon készül korszerű közvilágítás. A képviselő-testület legutóbbi ülésen egyetértve a fejlesztés szükségességével, közbeszerzési eljárást indított a projekt tervezési munkála­tainak elvégzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában