Mentőautók

2022.03.21. 14:55

Győrfi Pál cáfolta Rig Lajos állításait

Győrfi Pál cáfolta Rig Lajos országgyűlési képviselő állításait, aki múlt heti sajtótájékoztatóján közölte, kevés a mentőautó a térség városaiban.

Napló-információ

Forrás: Illusztráció

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-vezetője, Győrfi Pál szerint nem igaz, amit Rig mond, helyreigazítási kérelmet küldött szerkesztőségünkbe.

"A VEOL felületén 2022. március 18-án megjelent „Rig Lajos szerint kevés a mentő a térség városaiban” című cikk valótlan állításokat tartalmaz. Valótlanul állítja, hogy „… kevés a mentőautó a térség városaiban”, „ráadásul a mentőautók száma is egyre kevesebb”, „Tapolcán tegnapig négy mentőautó teljesített szolgálatot, abból egyet elvittek Veszprémbe, ez leépítés”, „A sümegi mentőállomáson nappal két, éjjel egy autó van, de kettőre lenne szükség.”

A fentiekkel szemben a valóság az, hogy a Tapolcai Mentőállomáson három mentőegység teljesít szolgálatot a nap 24 órájában, a mentőellátás a szükségletekkel arányos és folyamatosan biztosított. A tapolcai negyedik mentőegység rendszerszerűen június végétől állt volna szolgálatba, de a fejlesztés révén az új révfülöpi telephelyen már március 16. óta részt vesz a mentésben, ami nem visszalépést, hanem előrelépést jelent a térség ellátása szempontjából. Az Országos Mentőszolgálat folyamatosan monitorozza és elemzi a feladatmutatóit annak érdekében, hogy a mentőkapacitást a szükségleteknek megfelelően allokálja az ország valamennyi térségében. A Sümegi Mentőállomás mentőegység száma az adatok elemzése alapján a feladatszámokkal arányos, megfelelő. Mindenkitől azt kérjük, hogy pártpolitikai célok érdekében ne közöljenek olyan információkat, melyek alaptalanul ingathatják meg a lakosság mentőellátásba vetett bizalmát."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában