Terepjáró

2022.03.04. 13:00

Járművet kaptak a bakonybéli önkéntes tűzoltók

Az önkéntes tűzoltók kaptak járművet Bakonybélben a Magyar falu program civileknek meghirdetett pályázati támogatását elnyerve.

Rimányi Zita

Forrás: illusztráció

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő ünnepélyes eseményen adta át a terepjárót a településen Márkus Zoltán polgármesternek és a járművet a jövőben használó helyieknek. Ki is próbálták. Több mint hatmillió forintba került. A költségekhez a pályázati segítség ötmillió forinttal járult hozzá, azt egészítette ki a bakonybéli önkormányzat saját erőből. Elsősorban a település önkéntes tűzoltói járhatnak vele szükség esetén, de akár a mezőőr is. 

A résztvevők megtekintették a tűzoltószertárt és felszerelését Birnbauer Ferenc egyesületi elnök, csapatának tagja és Másli Rita mezőőr jelenlétében. 

Kovács Zoltán tájékoztatásából kiderült, hogy a Magyar falu program civil szervezetnek szóló forrásait a kormány tavaly ötmilliárd forintosra bővítette. Abból 4500 szervezet nyert támogatást, több mint 1100 használt vagy új járműre. Az országgyűlési képviselő megjegyezte, négy eleme van a Magyar falu program civil szervezeteknek biztosított alapjának: épület vásárlására vagy felújítására, eszközbeszerzésre, gépjárműre vagy programjaikra és azok népszerűsítésére igényelhetnek pénzt. Az elmúlt két esztendőben ezekre a célokra összességében mintegy 15 milliárd forintot kaptak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában