Magyar falu program

2022.03.06. 19:00

Jelentős fejlesztéseket hajtottak végre Adásztevelen

Kettős átadóünnepséget tartottak Adásztevelen: pályázati forrásból kommunális eszközökkel gyarapodott a település, emellett a templomkertet is megszépítették.

Polgár Bettina

Fodor Béla polgármester (balra) kiemelte, korábban ilyen nagyságrendben nem volt lehetőség vidéki fejlesztésekhez támogatást igényelni

Forrás: Polgár Bettina/Napló

Fodor Béla, Adásztevel polgármestere az átadón mondott köszöntőjében kiemelte, a nehézségek ellenére van ok az örömre, hiszen ez a két elkészült projekt is mutatja, hogy az élet nem állt meg. - A Magyar Falu Programban 2019 és 2021 között öt sikeres pályázatunkra közel 49 millió forint támogatást kaptunk. Ebből már vannak befejezett projektek, és olyan is, ami még előttünk állt – magyarázta a polgármester.

Hozzátette, a Magyar falu program keretében az egyház, illetve a civil szerveztek (a sportegyesület és a helyi kulturális egyesület) is közel 12 millió forint támogatásban részesültek.

Megtudtuk tőle, az adászteveli emlékmű és a templomkert parkjának és kerítésének felújítására közel 5 millió forint támogatást nyert a falu. A projekt tartalmazta a kerítés felújítását, a térkövezést, az árok burkolását, emellett padot és hulladékgyűjtőt is elhelyeztek. - A kerítés a biztonságos tartózkodást is szolgálja, hiszen az adászteveli templomot úttest veszi körül – fűzte hozzá Fodor Béla.

Mind mondta, emellett közel 15 millió forintos támogatást kaptak kommunális eszközbeszerzésére. A projekt tartalmaz egy MTZ 82-es traktort, amelyre nagyobb eszközöket is fel lehet szerelni. Ehhez vásároltak többek között ágdarálót. Ezenkívül önerőből szárzúzót és raklapvillát is beszereztek. - A gépek elsősorban a kommunális feladatok elvégzését segítik, de hasznukat vesszük a járdaépítésben és a gallyak, ágak feldolgozásában – mutatott rá a polgármester.

Kovács Zoltán (balra) gratulált az elkészült beruházásokhoz

Forrás: Polgár Bettina/Napló

Fodor Béla köszönetét fejezte, mint mondta, korábban ilyen nagyságrendben nem volt lehetőség vidéki fejlesztésekhez támogatást igényelni. 

Kovács Zoltán gratulált az elkészült beruházásokhoz, illetve szólt a Magyar falu program fontosságáról, mely hatalmas segítséget jelent a kistelepülések fejlesztése, versenyképességének növelése szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában