Fórum

2022.03.27. 11:30

Kövér László: Meg kell védenünk az eredményeinket és a gyermekeinket

Április 3-án meg kell védenünk az eredményeinket és a gyermekeinket – hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében tartott fórumot szombaton.

Polgár Bettina

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Kövér László Kovács Zoltán országgyűlési képviselő meghívására érkezett szülővárosába; a nap során a Pápai Asztalos Kft.-t, a Császár Autószerviz Kft.-t, a Médiacentrumot, valamint a Pápai Sportcentrumot is felkereste.

Az Országgyűlés elnöke a fórumot megelőző sajtótájékoztatón a 2022-es országgyűlési választás mellett a gyermekvédelmi népszavazásra is felhívta a figyelmet. Mint mondta, első alkalommal lehet egyszerre országgyűlési választást és népszavazást tartani, egy ellenzéki indítvány nyomán oldották fel a korábban erre vonatkozó tilalmat.

Rámutatott, Magyarország az elmúlt százéves történelmének egyik legsikeresebb tíz esztendején van túl. - Az ország gazdaságának növekedése a jövedelmekben is megmutatkozik, és abban, hogy 4,7 millió ember dolgozik, amire nem volt példa 32 esztendeje – mondta. Hozzátette, amikor már úgy éreztük, hogy nyugodtan tekinthetünk a jövőbe, megjelent a koronavírus-járvány, majd az orosz-ukrán háború, emellett a genderideológia által olyan ordas eszmék törnek újra ránk, amelyek a gyermekeink lelki, szellemi, testi fejlődését fenyegetik. - Április 3-án meg kell védenünk az eredményeinket és a gyermekeinket – húzta alá.

 

 

Az orosz-ukrán háború kapcsán az Országgyűlés elnöke kifejtette, azt az álláspontot képviselik, miszerint Magyarország védelmét úgy kell megoldani, hogy egyáltalán nem sodródunk bele ebbe a háborúba. - Ez nem a mi háborúnk, nem mi kezdtük és nem ellenünk folyik, nekünk ezzel a humanitárius megfontolásokon túlmenően nincs teendőnk. Nem is beszélve arról, hogy még a gazdasági szankciók tekintetében is nagyon óvatosan kell eljárnunk – fűzte hozzá.

 

 

Az Országgyűlés elnöke érdeklődésünkre elmondta, Pápa fejlődése számára érzelmi kérdés is, hiszen a mai napig szülővárosát tekinti az igazi otthonának. - Nagyon örülök minden egyes fejlesztésnek, az elmúlt évek bővelkedtek a jobbnál jobb kezdeményezésekben, beruházásokban, és sok olyan terv van még, amit a városvezetés reményeink szerint a mi segítségünkkel meg tud majd valósítani – tette hozzá.

 

 

Kövér László úgy fogalmazott, ha valaki a biztonságra, a nyugalomra és a kiszámíthatóságra akar szavazni, akkor szavazzon a Fidesz és a KDNP közös listájára, helyben pedig nem talál jobb jelöltet, mint Kovács Zoltánt.

 

 

Kovács Zoltán a közelgő választással kapcsolatban úgy fogalmazott, azért indult, mert nyerni szeretne, mert sokat jelent számára a térség, amiért eddig is dolgozott. Megjegyezte, talán még soha nem végzett el annyi munkát, mint az elmúlt négy esztendőben, április 3-án pedig kiderül, hogy megfelelt-e az újabb „állásinterjún”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában