Sajtótájékoztató

2022.03.06. 14:49

Közvetlenül pályázzanak az önkormányzatok

Az Európai Parlament (EP) azon a jogszabályon dolgozik, amely lehetővé tenné, hogy az uniós támogatásokra az önkormányzatok közvetlenül pályázhassanak, mondta Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselő tapolcai sajtótájékoztatóján.

Tóth B. Zsuzsa

Rig Lajos és Gyöngyösi Márton szerint fontos, hogy az uniós támogatások minden önkormányzathoz eljussanak

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Közölte, az EP-ben komoly munka folyik, hogy a járvány okozta válság után mielőbb talpra álljanak a tagállamok.

– A magyar kormánnyal szemben van egy kritika, miszerint Magyarország nem jogállam – mondta Gyöngyösi Márton. - Az Európai Unió 750 milliárd eurós helyreállítási alapot hozott létre, hogy 27 tagállamot segítsen talpra állni. Az összegből hazánknak hatezer milliárd forint jutott volna. Annak a fele hitel, de a kormány ezt nem kérte. Inkább a drágább orosz és kínai hitelből pótolta volna a hiányt. Az összeg vissza nem térítendő másik felét, körülbelül háromezer milliárd forintot a magyar kormány nem tudja lehívni, mert nem bíznak meg benne az uniós intézmények - szögezte le a jobbikos képviselő.

Rig Lajos országgyűlési képviselő hozzátette, hisz abban, ha az önkormányzatok direktben pályázhatnak, a választókerület minden települése tudná hasznosítani a támogatást, például újíthatna fel utakat, építhetne kerékpárutakat, megoldhatná a csapadékvíz-elvezetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában