Négy helyszínen

2022.03.24. 06:50

Ötmilliárd forintból újulnak meg az utak Veszprémben

Négy helyszínen kezdődik a város úthálózatának tíz százalékát érintő útfelújítási program ezekben a napokban.

Marton Attila

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Hegedűs Barbara alpolgármester a Csererdei útnál jelentette be a program indulását Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) kiemelte, az utak korszerűsítése a Modern Városok Programban kormányzati segítséggel kezdődhet meg. Ahogyan állami támogatással készülhetett el a sportuszoda, a tornászgyakorló, több állatkerti fejlesztés vagy a Csermák Antal Zeneiskola belső felújítása, valamint folyamatban van a déli elkerülő építése is. Hozzátette, a hiánypótló nagyberuházások mellett szükségesek olyan fejlesztések is, amelyek a lakókörnyezetet újítják meg. A képviselő elmondta, a programban a külterületi városrészekben – Jutaspuszta, Csererdő, Gyulafirátót, Kádárta, Szabadságpuszta – is megújulnak utak. 

 


Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, a Modern Városok Programban ötmilliárd forintból a város úthálózatának tíz százaléka, 16 kilométer út újul meg. Az első szakaszban négy helyszínen kezdődnek el a munkálatok: a Csererdei úton, a jutaspusztai Major utcában, a Hunyadi utcában és a Füredi úton. A Csererdei út és a mellette húzódó járda 600 méteren újul meg, a Major utca mintegy 500 méteres szakaszát korszerűsítik. A Füredi utat a Stadion és Cserepes utcai lámpás kereszteződéstől a városhatárig újítják fel, míg a Hunyadi János utca a Füredi és a Kisfaludy utcák között újul meg. Az érintett négy út május 31-ig újul meg. A polgármester arról is beszélt, az útrekonstrukciós program összeállításánál arra figyeltek, hogy a városba bevezető utak mellett a lakóövezeti utcák közül minél több megújulhasson. Emlékeztetett, az elmúlt tíz évben a városi költségvetésből több közpark és út is megújulhatott. Az útfelújítások miatti kellemetlenségekért a közlekedők elnézését és türelmét kérte a városvezető. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában