Hamis érettségi

2022.03.11. 13:06

Rig Lajos felesége volt a hamisítási ügyben érintett Szabó Krisztina

Ismét előkerült a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ volt igazgatójának hamis érettségi ügye, ezúttal abban az összefüggésben, hogy az érettségi évében, 1995-ben, Szabó Krisztina férje Rig Lajos volt.

Szijártó János

A Pesti Srácok.hu minapi írásában Fenyvesi Zoltán leköszönő országgyűlési képviselő ajkai tv-interjújából idézi azt a mondatot, amelyben a fideszes politikus azt mondja, hogy rosszul viselte, amikor igaztalanul, olyan dolgokkal támadták, amihez semmi köze nem volt. A képviselő az interjúban külön kiemelte a sümegi érettségi botrányt, amellyel hosszú hónapokon át ostorozták, annak ellenére, hogy egy több évtizeddel ezelőtti ügyről van szó, az érintettet pedig alig pár éve ismeri. Fenyvesi Zoltán a kamerák előtt kijelentette, hogy a hamis érettségi évében, 1995-ben Rig Lajos volt Szabó Krisztina, azaz a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ volt igazgatójának férje. Ez alapján szerinte a Jobbik országgyűlési képviselőjének több információval kell rendelkeznie az ominózus érettségiről, mint azoknak (Sümeg polgármesterének, Végh Lászlónak, Szabó Krisztina mostani férjének, vagy éppen Fenyvesi Zoltánnak) akiket az ellenzék folyamatosan támadott ezzel összefüggésben. Ők nem tudtak róla, s ahogy azt Fenyvesi Zoltán számos alkalommal hangsúlyozta, hogy ha valóban hamis a szóban forgó dokumentum, az számukra elfogadhatatlan.

 

 

Megkérdeztük az érintett jobbikos képviselőt. Rig Lajos visszautasítja a következtetést, azt állítja, nem tudott a hamis érettségiről, és aki ezzel ellentétes híresztelésbe bocsátkozik, azt feljelenti. Lapunk kérdésére elmondta, hogy 1995-ben valóban három hónapig volt a felesége Szabó Krisztina, de ez nem volt titok, ahogy a gyors válás sem. Ezután már semmilyen kapcsolatban nem állt Szabó Krisztinával, így az érettségi botrányhoz sincs köze, s leszögezte, nem tudott róla, s nem tőle indult az ügy. Hozzátette, hogy egy hamis érettségi bizonyítványon semmi sem valódi, így maga a dátum sem az, ami alapján ő most a célkeresztbe került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában