Gyerek

2022.03.11. 19:00

Sokan érdeklődtek a pápai evangélikus óvoda egyházi nevelése iránt

Nyílt nappal várta a leendő óvodásokat és szüleiket a tavaly önkormányzatiból evangélikus egyházi fenntartásúvá vált óvoda a Vajda Péter lakótelepe

Laskovics Márió

Forrás: Laskovics Márió/Napló

A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola Csodavár Óvodája nyílt napot tartott szerdán, melyen a szülőket a gyermekükkel, gyermekeikkel együtt bemutatkozással, illetve játszóházi programokkal várták. A néptáncos csoport műsorát követően Farkas Veronika Kerekítő-foglalkozásán vehettek részt a megjelentek. Lehetőség volt bejárni az épületet, megtekinteni a csoportszobákat, kipróbálni a játékokat, valamint közös barkácsolásra, arcfestésre.

 

 

Ságiné Bálint Tünde óvodavezető köszöntőjében úgy fogalmazott, minden kisgyermekes szülő számára fontos, hogy megismerje azt az intézményt, ahova beíratja csemetéjét, az ott dolgozó óvodapedagógusokat. A személyes benyomás mindig meghatározó és sokat segít a választásban. Száz férőhelyen négy csoportszoba, külön tornaszoba, nagy udvar várja a 3-6 éves gyermekeket. Szeretetteljes légkört, gyönyörű természeti környezetet, keresztény hitéleti nevelést és ingyenes fakultatív – angol, német, tánc – fejlesztő foglalkozásokat kínál az óvoda. Szücs Gábor iskolaigazgató elmondta, nagyon örülnek, hogy az iskola egy óvodával bővült, s mindenben támogatják az intézményt, valamint egységes rendszer kiépítésére törekszenek. Polgárdi-Németh Katalin óvodalelkész a hitéleti nevelés kapcsán kiemelte, óvodáskorban a játékosság elvét követve tanulnak a gyermekek a vallási szemléletről, bibliai történetekről.

 

 

– Az idei nevelési év eleje beszoktatási időszak volt, egymás viszonylag zökkenőmentes megismerésével telt. Mindent megtettünk a gyors bizalom elnyerésében. Szeptember végén a nagycsoportosokkal sportnapon vettünk részt, ahol a gyermekek összemérhették tudásukat. Az autómentes világnap alkalmából Kocsis József címzetes rendőrzászlós volt a vendégünk, aki a helyes közlekedési szabályokról tartott előadást. A zene világnapját a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak színvonalas műsorával ünnepeltük meg. Az őszi időszakban is kihasználhattuk a játékos tanulást egy-egy téma során (őszi gyümölcsök, zöldségek, munkálatok, télre készülődő állatok). A Márton-napot családokkal együtt ünnepeltük meg. Az adventi időszakban mézeskalácsot sütöttünk, szerencsére az első havat is kihasználhattuk a kicsik legnagyobb örömére, vártuk a Mikulást, majd karácsonyi ünnepséggel zártuk az évet. Februárban farsangoltunk. A gyermeki kíváncsiságra építve pedig egy több hetes képzeletbeli utazásra indult az óvoda apraja-nagyja, mely során megismerkedtek a dzsungel világával, jártak a kalózok szigetén, az indiánok földjén és a sarkvidékeken – elevenítette fel Ságiné Bálint Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában