Magyar falu program

2022.03.31. 17:30

Sportparketta került a dudari tornaterembe

Csaknem 26 millió forintból megújult a Dudari Általános Iskola tornaterme. Újrafestették, korszerűsítették a világítását, felújították többek között öltözőit, kicserélték a nyílászárókat, és a régi, merev, elöregedett műpadló helyére rugalmas sportparketta került, amely kíméli az ízületeket.

Rimányi Zita

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Az átadóünnepségen Ovádi Péter országgyűlési képviselő megemlítette, hogy általános iskolás korában a kedvenc órája volt a testnevelés, szívesen focizott. Arra biztatta az egybegyűlt diákokat, használják ki – egészségük megőrzése érdekében is – számos mozgáslehetőségre, játékra a megújult teret. 

Szauer István tankerületi igazgató szintén arról beszélt, hogy szinte bármi válhat belőlük, és tudja, örülnek, hogy a kosarazáshoz szükséges pályafelfestések szintén felkerültek a tornatermi padlóra. Megemlítette, hogy iskolájuk a legjobban működő oktatási intézmények közé tartozik, többek közt a kompetenciamérések eredményei alapján. 

A Magyar falu program pályázati támogatása biztosította a forrást a tornaterem átalakításához. Az avatáson elhangzott: a kormánynak fontosak a kistelepülések iskolái. Figyelmet fordít arra, hogy versenyképes körülményeket tudjanak biztosítani tanulóiknak, pedagógusaiknak. 

Stanka Erika intézményvezető elmondta lapunknak, hogy a beruházás során a tornatermet és kiszolgálóhelyiségeinek belső tereit újították fel. A szertár szintén új burkolatot kapott, az öltözőhelyiségekben a falburkolat teljesen megújult. Az iskola sporteszközökben szintén részesült, összesen 998 318 forintból. 

A fejlesztés eredményeként 145 tanuló számára biztosított a mindennapos testnevelés, modern környezetben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában