Leselejtezett, de működőképes

2022.03.25. 17:00

Számítógép-adománnyal gazdagodott a borzavár-porvai iskola

Ötvenöt leselejtezett céges számítógépet kapott a Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola.

Rimányi Zita

Forrás: Porvai ökormányzat

Ezeknél már korszerűbbekre van szükség az irodai munka során, ám jó állapotúak, még sokáig alkalmasak például oktatási célokra. A gyerekek gyakorolhatják rajta azokat a megoldásokat, amelyek az ő felnőtt életükben már megkerülhetetlenekké válnak. Fogékonyak is a digitális eszközökre, újdonságokra, ezért meglepően nagy örömmel fogadták a szállítmány megérkezését. A tárolórendszerrel rendelkező, működőképes gépekből és a hozzájuk tartozó billentyűkből, monitorokból jut az általános iskola mindkét tagintézményébe. A porvai és a borzavári tanulók egyaránt megismerkedhetnek használatukkal.    

Lapunkat Veinperlné Kovács Andrea porvai polgármester arról szintén tájékoztatta, hogy az ajándék a HungaroControl Zrt.-nek köszönhető. Úgy érzi, érdemes volt közreműködni az átadásban. Szavai szerint várhatóan az iskola mindkét telephelyén hamarosan számítástechnikai, informatikai tantermet alakíthatnak ki. Az ehhez szükséges forrást, 25 millió forintot a Magyar falu programban igényelték, még várnak a pályázat elbírálására. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában