Helyi közélet

2022.03.14. 09:00

Tavaszi gépszemlét szervezett a Hagyományok Hegye Egyesület Pápán

Tavaszi gépszemlét szervezett a Hagyományok Hegye Egyesület. Az alkalmon a pályázati forrás révén beszerzett új traktort is bemutatták a jelenlévőknek.

Polgár Bettina

Kovács Zoltán és Tóth Kálmán köszöntötte a gépszemle résztvevőit

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A résztvevőket Tóth Kálmán egyesületi elnök köszöntötte a Hagyományok Hegyén. Mint mondta, az elmúlt húsz évben jelentős változásokon esett át a 8,5 hektáros terület, ahova 2002-ben történelmi, néprajzi és természeti központ létrehozását álmodta meg több egyesület. A 20 év alatt sok minden történt akár a programok, akár a mindennapi élet, a terület rehabilitációja és a fenntartása tekintetében.

Rámutatott, ma már nem törmelékhalmok, szeméthegyek és leromlott állagú épületek fogadják az ide érkezőket. Ez több mint 20 ezer munkaóra eredménye, amit önkéntesként az egyesület tagjai, valamint barátok és ismerősök, különböző csoportok végeztek. Az előrehaladást bevételek, adományok, pályázatok, önkormányzati támogatások is segítették.

A tavaszi gépszemlén az elmúlt 20 év eszközbeszerzéseit tekinthették meg az érdeklődők. Tóth Kálmán kiemelte, 11 évvel ezelőtt saját forrásból vásároltak meg egy kistraktort, és külön öröm, hogy a közelmúltban pályázati forrás révén egy újabb, nagyobb teljesítményű traktort is beszerezhettek a Városi Civil Alap támogatásával.

Tóth Kálmán hozzáfűzte, az elmúlt két évtized beruházásai közül kiemelkedik a Bakonyerdő Zrt. jóvoltából megépített kiáltó, és remélhetőleg hamarosan egy újabb elemmel, a Természet Ösvényével gyarapodik majd a Hagyományok Hegye.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az eseményen beszélt a környékhez fűződő gyermekkori emlékeiről, valamint betekintést nyújtott a terület múltjába. Mint mondta, a városlakók a kitartó munkának köszönhetően ma már rendezett tájat találnak a Hagyományok Hegyén, ahol hasznos ismereteket szerezhetnek a természetről, a régi magyar világról, az elődeinkről.

Az országgyűlési képviselő gratulált az egyesület tevékenységéhez és az eredményes pályázathoz, majd jelképesen átadta a traktor kulcsait Tóth Kálmánnak.

Címkék#traktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában