Természet

2022.03.16. 18:00

Tavaszi nagytakarítás Aszófőn a Családbarátokkal

Aszófő Község Önkormányzata az év elején újonnan megalakult Családbarátközösséggel karöltve tavaszi frissítő nagytakarítást szervezett a településen , annak turisztikai útvonalán és a településre vezető autóutak mentén. Az akcióban helyi lakosok, önkéntesek, fiatal családok vettek részt.

Jákói Bernadett

A Családbarát Közösség tagjai lelkesen vettek részt a szemétszedési akcióban Fotó: Jákói Bernadett

-Célunk, hogy az év elejei megalakulásunkkor kitűzött programjainkat vállalva idén néhány alkalommal, közös összefogással szebbé, élehetővé tegyük a falut. S mivel a környezetvédelem, a lokálpatriotizmus a  kitűzött programjainként szerepelnek, a már újjászerveződött helyi lakosokkal is folytatjuk a hagyományainkat,  jelesül azt, hogy a néhány éve elnyert Virágos Aszófő címet a jövőben is megtartsuk. Turisztikai szempontból is fontos, de közösségteremtő szerepe is nélkülözhetetlen, hiszen az elmúlt években ideköltöző, letelepült fiatal családokból megjelent egy csoportnyi   baráti közösség, akik akarnak  tenni a faluért, a falu tisztaságáért. Bízunk benne, hogy sok új fiatal család gondolja úgy, hogy fontos lehet a település tisztasága, a jó hírneve. –nyilatkozta lapunknak Koi Eszter, a Családbarát Közösség fő szervezője, koordinátora. A takarítási akcióban 25 fő vett részt, a generációk mellett sok iskolás korú gyermek is erősítette közösséget. A program zárásaként a megfáradt, megéhezett lelkes önkénteseket tea és virsli várta az aszófői Közösségi Tér Kultúrházában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában