Átadták a bővítményt

2022.03.30. 17:30

Új funkciókat kapott a nemesvámosi sportcsarnok

A Bajnok Diák-Sportegyesület a község önkormányzatával szoros együttműködésben négy évvel ezelőtt új tornacsarnokot épített, melyet idén tovább bővítettek. A beruházás értéke bruttó 351 millió forint volt, amelynek eredményeként a sportolók felkészülését és a lakosság rekreációját segítő részleg is helyet kapott az új komplexumban.

Molnár Sándor

Hunyadvári Róbert, a BDSE alelnöke, Zentai Tibor, a BDSE elnöke, Sövényházi Balázs, Bardóczy Gábor és Ovádi Péter vágták át a nemzeti színű szalagot az avatón

Forrás: Molnár Sándor/Napló

Március 30-án átadták a nemesvámosi csarnok bővítményét, amely 251 milliós TAO-s forrásból, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumának 100 millió forintos, úgynevezett önerő-támogatásával valósult meg. Az új létesítményben helyet kapott egy közel 139 négyzetméteres, sportpadlóval borított funkcionális terem, egy 126 négyzetméteres edzőterem professzionális kondicionálógépekkel és súlyzókészletekkel, valamint finn és infraszauna, illetve szolárium is. 

Az ünnepélyes átadón Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a településen kiváló vállalkozók, kiváló önkormányzat és kiváló sportegyesület van, illetve erős a közösség, akik mindig újabb fejlesztéseket szeretnének megvalósítani. A település egy olyan iránytű mindenki számára, ahol az álmok valóra válnak.  

Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-igazgatója elmondta, hogy ezzel a bővítéssel a nemesvámosi csarnok a 21. században egy olyan teljes körű komplexumot tudhat magáénak, amely megfelel minden követelménynek, és mind a lakosság, mind a gyerekek nagy örömére szolgálhat. Hozzátette még, hogy az MKSZ-ben hét évvel ezelőtt kezdték el azt a létesítményfejlesztési koncepciót, amelynek egyik állomása a vámosi sportcsarnok volt. A januári kézilabda Európa-bajnokságnak köszönhetően felkerültünk azok közé a nemzetek közé Európában, akik önállóan képesek megrendezni egy világeseményt. Viszont a hétköznapi sportolás, a mindennapos testnevelés infrastruktúrájának biztosításában még van teendő, bár az elmúlt 11 évben, a TAO-nak köszönhetően 20 új csarnok, és egy kézilabda-munkacsarnok épült Magyarországon.  

Forrás: Molnár Sándor/Napló

Sövényházi Balázs mérföldkőnek nevezte a közel 700 millió forintos csarnok megépítését. Köszönte a kormány támogatását és Ovádi Péter, illetve Bardóczy Gábor közbenjárását, hiszen így a 351 milliós bővítmény megvalósításához az önkormányzatnak nem kellett saját forrást biztosítania. A polgármester kiemelte, hogy míg a csarnokot inkább az iskolások és a BDSE szakosztályai használják, addig a bővítménnyel a lakosság sportolási és rekreációs igényeit szeretnék kiszolgálni. A nemesvámosi lakcímkártyával rendelkezők részére ezért kedvezményes bérleteket kínálnak majd. Az új komplexum a lakosság számára várhatóan egy-két héten belül, a használatbavételi engedély megszerzését követően nyílik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában