Kisfaludy-program

2022.04.05. 07:00

Ábrahámhegy folyamatosan fejlődik

A település folyamatosan fejlődik, a strandon az idei nyári szezonra megnövelték az úszóstég méretét, gyepszőnyeget helyeztek el, kültéri zuhanyzókat építettek, lecserélték a padokat.

Tóth B. Zsuzsa

Ábrahámhegyen idén már több rendezvényt megtarthattak, köztük a disznóvágást is

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Vella Zsolt polgármestertől megtudtuk, a Kisfaludy-programnak köszönhetően jelentős lépéseket tett a falu a strand fejlesztése terén. 
– Ezer négyzetméternyi gyepszőnyeget helyeztünk el, 77 négyzetméterrel növeltük az úszóstég méretét, építettünk két kültéri zuhanyzót, és lecseréltünk 72 padot. Emellett a Fagyöngy Sportházat is fejlesztettük, oda új bútort vásároltunk 1,3 millió forintért. A Magyar falu program keretében 8,5 millió forintból utakat újítunk fel tavasszal. A művelődési ház udvarán felavattuk Bernáth Aurél szobrát, Bereményi Géza rendező tiszteletére kiállítást rendeztünk. Idén megszerveztük a falusi disznóvágást, szeretnénk halászléfőző versenyt tartani május 1-jére, de a terveink között festőtábor, falunap, bornapok, murcifesztivál is szerepel. Energetikai korszerűsítés előtt áll a művelődési ház és az önkormányzat épülete, megújul a strand bejárata, ott elektromos kerékpártöltő elhelyezését tervezzük, és szeretnénk olyan szolgáltatásokat nyújtani, amelyek a mozgáskorlátozottak, látás- és hallás­sérült vendégek számára is elérhetők – sorolta a terveket a polgármester. TBZS 
 

Ábrahámhegyen idén már több rendezvényt megtarthattak, köztük a disznóvágást is
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában