Mosoly, mint fizetőeszköz az Óvárosban

2022.04.19. 17:30

Ajka apraja-nagyja részt vett a húsvétváró összejövetelen

Generációk találkozása, intézmények, civil szervezetek, lakosok összefogása, közös élmények. A hagyományos és sokak által várt Óvárosi húsvéti délutánon a mosoly a fizetőeszköz.  Dorner László alpolgármester, az Óváros és a Bányásztelep önkormányzati képviselője barátaival rendezte az húsvétváróváró programot az ünnep előtt. A résztvevőket Schwartz Béla polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy a járvány, a bezártság, a szomorúság után jó ismét együtt lenni. Dorner László a városban az elsők között indította újra rendezvényeit.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

 

A Frankel Leó sétányra már a program kezdete előtt kitették Ozorai Sándor helyi alkotó által készített 10 húsvéti dekorációt.

A délután a hagyomány szerint az óvodások zenés-táncos műsorával kezdődött,  a Zöldikék óvoda Csosszantók Tehetségműhelybe járó kicsinyek  locsolóverset mondtak, a zöldágjárást mutattak be, amelyeket Marton Lívia és Erdősi-Török Dóra tanított be. A Vizikék óvoda Gumimaci Tehetségműhelyének a nyuszitáncát Csonkáné Krützner Márta és Polt Cintia készítette. A szereplőket és minden kisgyermeket  az Üveges nyugdíjas klub tagjai megajándékoztak, majd a 24 klubtag által készített házi süteménnyel, sonkával minden jelenlevőt  megvendégeltek. Horváth Imre saját borát ajánlotta fel. Horváth Csaba lufihajtogatótól mindenki kapott ajándékot. Horváthné Lipthay Anita arcfestő mindenkinek a kérése szerint rajzolt. A kreatív foglalkozást Ozorai Sándor és felesége Ilona tartotta, az utcában működő Méltó Élet Esélye Idősek Otthona lakói is készültek,  tojásra ragasztottak nyuszifület, és amelyik gyerek kifestette azt, ajándékba kapta és választhatott mellé egy textilből készített díszt. Helyes Zoltán a közeli üzletek kirakataiban mutatkozott be alkotásaival. Az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület Péntek Vendel vezetésével egy újdonsággal,  lézerlövészettel várt mindenkit.

- Az  Óváros és a Bányásztelep  közösségként működik, a lakosok nem csupán igénylik ezt a programokat, a Kirakattárlatot, a Dióünnepet, a karácsonyi rendezvényt,  hanem tevőlegesen hozzá is járulnak annak sikeréhez - fogalmazta meg Dorner László. -  Címnek is azért adtuk, hogy mindenért mosollyal lehet fizetni, mert az az egyik fontos dolog, ami a közösségeket létrehozza. A támogatók egy részét már felkérni sem kell, maguktól jelentkeznek, és örülnek, hogy részesei lehetnek a programnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában