Közigazgatás

2022.04.27. 15:00

Az agráriumról beszéltek az országos jogásznapon Kehidakustányban

Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára a magyar földügyi szabályozás uniós kihívásairól, a kötelezettségszegési eljárásokról és azok okairól beszélt a Magyar Jogász Egylet (MJE) Veszprém, Vas és Zala megyei szervezetei országos agrárjogi jogásznapján, amit Kehidakustányban, a Deák-kúrián szerveztek meg a közelmúltban.

Kovács Erika

Forrás: Magyar Jogász Egylet/ Mészáros T. László

Szabó Ernő Csaba, az MJE Zala megyei szervezetének elnöke köszöntője után Bartal Géza kúriai tanácselnök, az MJE alelnöke nyitotta meg a rendezvényt. Béli Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karának tanszékvezető egyetemi docense a hazai borkultúráról, a szőlőtermesztésről és a bor értékesítésének szabályairól tartott jogtörténeti előadást. Jusztinger János az említett pécsi egyetem tanszékvezető adjunktusa Borvételek egykor és ma című előadása a jogi szabályozást a római jogtól kezdve, a ma hatályos Polgári Törvénykönyv rendelkezéséig tekintette át. –Ez az első szakmai rendezvényünk, de reméljük, hogy e kezdeményezés magvait is termékeny talajba ültettük el, és lesz arra igény, hogy a jövőben közösen újabb jogásznapokat szervezzünk, hangsúlyozta Kovácsfiné Nagy Judit, az MJE Veszprém megyei szervezetének elnöke, a Veszprémi Járási Ügyészség vezető helyettese. A büntetőjogász hozzátette, a mostani fórum jó alkalom a résztvevők ismereteinek bővítésére, rendszerezésére. A Veszprém megyei elnök méltatta a Dunántúli Jogászbált, mely az ország jogász társadalmának egyik legrangosabb eseménye, és a mostani eseményhez hasonlóan szintén az MJE Veszprém, Vas és Zala megyei szervezeteinek összefogásával valósul meg. Reményei szerint a járvány elmúltával a jövőben ismét lesz lehetőség az említett bál megszervezésére. A szakmai napon előadást tartott Spitz János, az MJE Vas Megyei szervezetének elnöke, a Szombathelyi Törvényszék nyugalmazott kollégiumvezetője is, majd a fogadáson Lázár István, Kehidakustány polgármestere méltatta az eseményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában