Partnerség a fejlődésért

2022.04.04. 12:00

Az EKF2023 egyedülálló lehetőség egész Magyarország imázsépítésére

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség a napokban.

Napló

Markovits Alíz és Könnyid László írták alá a megállapodást

Forrás: Toroczkai Csaba/VEB2023 EKF

A két szervezet szorosan együttműködik a jövő évi Európa Kulturális Fővárosa program minél sikeresebb megvalósítása, valamint Veszprém város és a Bakony-Balaton régió további turisztikai fejlődése érdekében. A megállapodást Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese és Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója írta alá a napokban a Magyar Turisztikai Ügynökség székházában, tájékoztatott a VEB2023 EKF. A két szervezet közös meggyőződése, hogy a program egyedülálló lehetőség nemcsak a régió, de egész Magyarország imázsépítésére, írták a közleményben. Hozzátették, egymással együttműködve még hatékonyabban tudják segíteni az EKF programok sikerét és a regionális turizmus fejlődését.

Markovits Alíz kiemelte, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a VEB2023 EKF stratégiai együttműködésével kölcsönösen erősíthetjük egymás céljait, azt, hogy minél több kultúrára nyitott látogató érkezzen Magyarországra, és vigyen magával minél több pozitív emléket a Veszprém-Bakony-Balaton régióból és egyúttal Magyarországról.

Könnyid László hangsúlyozta, az EKF-cím 2023-ban nemcsak a városra, hanem az egész térségre, sőt, a teljes turisztikai szektorra és a magyar gazdaságra is pozitív hatással lesz. A programnak köszönhetően még nagyobb figyelem irányul Veszprémre és környékére, az elmúlt évek fejlesztései pedig hozzájárulnak a város turisztikai vonzerejének, és az egész térség ismertségének a növeléséhez. Megjegyezte, Veszprém és a Bakony-Balaton olyan sokoldalú, négy évszakos desztináció, amely kulturális, természeti és vallásturisztikai adottságai révén is érdemes az Európa Kulturális Fővárosa címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában