Segítenek

2022.04.01. 14:00

Félmillió forint értékű adományt gyűjtöttek Lesencefaluban

A település lakosai több mint 500 ezer forint értékű adományt gyűjtöttek, amelyet a napokban elszállítottak Záhonyba.

Tóth B. Zsuzsa

A Lesencefalun élők adományait Záhonyba szállították. A képen balról a második Kázsmér-Nyirő Katalin Fotó: önkormányzat

Amint azt Kázsmér-Nyirő Katalin polgármestertől megtudtuk, a 311 lakosú községben sokan megmozdultak a felhívásra. A polgármester elismerését fejezte ki ezért. 

 


Mint mondta, főként gyerekeknek való élelmiszereket, édességeket, innivalókat és tisztálkodási szereket kértek tőlük. Ugyanis Záhonyban többnyire gyermekekkel érkező édesanyákat fogadnak, és külön gondot fordítanak arra, hogy amennyire lehet, játékokkal kössék le az érkezők figyelmét. 
A lesencefalui küldöttsé- get Helmeczi László polgármester vezette körbe. Kázsmér-Nyirő Katalin tapasztalatai szerint az ottaniak profi módon megszervezték a menekültek ellátását. Készültek főzősátorral is, ahol mindennap másfajta meleg étellel várják az érkezőket. Baba-mama szobát alakítottak ki, adott az orvosi, védőnői ügyelet, szállást szintén biztosítanak. Az önkormányzat dolgozói, képviselői és a helyi önkéntesek több hete dolgoznak éjjel-nappal, minden tiszteletet megérdemlő módon. Kitartóak, de már nagyon fáradtak. Hálásak a civil adományokért, minden segítségre szükségük van. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában