Faller Kadét Háromtusa Kupa

2022.04.03. 17:52

Háromtusaverseny honvédkadétoknak Várpalotán

Az ország minden tájáról érkeztek csapatok a Faller szakképző iskola és az MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) által a Várpalota melletti csörlőházi lőtéren rendezett Faller Kadét Háromtusa Kupára.

Szabó Péter Dániel

Kézigránát-dobásban is vetélkedtek a kadétok a versenyen

Forrás: Honvédség

A versengést első alkalommal hirdette meg a várpalotai alakulattal karöltve a PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A versenyre a Honvéd-Kadét Program technikumi ágazati képzésben résztvevő iskoláinak csapatait várták a szervezők. A mozgósítás olyannyira jól sikerült, hogy végül 12 csapattal országos lefedettségűvé vált a kupa, többek között Debrecenből, Szekszárdról, Budapestről és Komáromból is érkeztek csapatok.

A résztvevőket a megnyitón köszöntötte Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere, valamint Pálmai Árpád alezredes, az MH BHK parancsnokhelyettese is. 

A versenyző diákok nemes küzdelmet vívtak a helyezésekért, több esetben bizony az időjárással is harcba kellett szállniuk, a nehéz pályán számtalan sérülés nehezítette a dolgukat. Sokan bajtársiasságból is jelesre vizsgáztak, amikor sérült csapattársaikat kellett célba segíteniük. A feladatok között lövészet, kézigránát-hajítás és 3000 méter futás szerepelt.

A versenynap végén a kaposvári KSZC Eötvös Lóránd Műszaki Technikum és Kollégium vihette haza a legértékesebb trófeát, összetettben mögöttük végzett Mezőtúri Református Kollégium, Technikum, s harmadik lett a budapesti BKSZC Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. 

A Faller Kadét Háromtusa Kupa főszervezője Lepsényi Klára oktató, honvédelmi instruktor volt, aki Varga Iván zászlóssal, az MH BHK honvédelmi nevelési referensével és a Faller 12.B osztályának honvéd-kadét tanulóival felelt a viadal sikeres lebonyolításáért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában