Tojásfestés és díszítés

2022.04.18. 20:00

Haszkovó Húsvéti Ünnep a Parkban - Felrázták a lakótelep életét

A Virágzó Veszprém Egyesület szervezett nagyszombaton húsvéti programokat a Kálvin János parkba.

Juhász-Léhi István

20220416 Veszprém Kálvin János-park. Virágzó Veszprém húsvétolás: Veszprém a jövő városa rajzpályázat díjátadó. A díjakat Ovádi Péter ogy. képviselő adja át. Foto: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

Az egyesület legutóbb a karácsonyi időszakban szervezett hasonló rendezvényt, ezúttal pedig a Haszkovó lakótelepet életét rázták fel. Volt tojásfestés és díszítés, kézműves foglalkozások, hímes tojás kiállítás, de húsvéti interaktív dalolás is. Itt adták át A jövő városa című rajzpályázat díjait is. Ennek kapcsán Jung Edina, a Virágzó Veszprém Egyesület elnöke elmondta, amikor az óvodások körében korábban meghirdették a pályázatot, arra voltak kíváncsiak, hogy a jövő generációja hogyan látják Veszprémet, a városukat, lakókörnyezetüket? Arra kérték a kicsiket, hogy rajzolják a lakótelepet, ahol élnek. Kiderült, nagyszerű alkotások születettek, több száz pályamű érkezett. Idén már azt kérdezték az általános iskolásoktól, hogy milyen lesz Veszprém 50-, 100-, netán 200 esztendő múlva?

 

A felhívásra aztán nem kevesebb, mint 408 rajz érkezett, amelyből 120 került a kiállítási paravánra. Jung Edina úgy fogalmazott, hogy mindegyik alkotásnak nagyon örültek, és korcsoportonként az első három helyezett díjazták. Ugyanakkor a különdíjasok is egy-egy nagyszerű nyereménnyel gazdagodtak, hiszen volt, aki a bob-, más a gokartpályára nyert belépőt. De volt különdíj, amely az állatkertbe, és az uszodába nyer belépést. Ráadásul a díjazottaknak Grimm József azt is felajánlotta, hogy lerajzolja őket, elkészíti a karikatúrájuk. A nyeremények átadásában Ovádi Péter országgyűlési képviselő segédkezett. 

A nap további részében más mellett a Kabóca Bábszínház és a Veszprém-Bakony Néptánc Együttesnek is tapsolhattak a gyerekek. Megnézhették a Haszkovó Tojásfát és "nagy tojásvadászatra" is lehetett indulni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában