Ünnepi készülődés

2022.04.10. 15:30

Húsvéti vásárt tartottak Tótvázsonyban

Öt-hat éves hagyománya van már a településen a húsvéti vásárnak, amelyet legutóbb április 8-án tartottak meg. A jó hangulatú rendezvényen 12 helyi, illetve környékbeli árus kínálta változatos portékáját.

Molnár Sándor

12 árus kínálta változatos portékáját a húsvéti vásárban

Forrás: Molnár Sándor/Napló

Tótvázsonyban a korábbi években csak kézműves programokat tartottak húsvét előtt, de akkora volt az érdeklődés, hogy kitalálták, hogy megrendezik a húsvéti vásárt is az ünnepek előtt. 

 

– Úgy gondolom, hogy a húsvéti vásárnak még nincs akkora hagyománya, mint az adventi vásároknak, amikor akár külföldre is elutaznak az emberek a különféle attrakciók, a látványos vásárok miatt. Viszont úgy gondoltuk még az elején, hogy a helyi vásárban is megtaláljuk azokat a pontokat, amelyek segítenek a húsvétra való készülődésben. Nagyon sok jellegzetes lakásdísz van, vagy éppen a füstölt húsok, illetve egyéb olyan dolgok, amelyek időszerűek ilyenkor.  A településen, illetve a környéken élő termelők pedig bőven tudnak annyi újdonságot hozni, hogy egy évben ez a két vásárunk megvalósuljon – mondta el Szendrei Szilárd a szervezők nevében. 


 

Az idei évben újra szabadtéren rendezték meg a húsvéti vásárt, amelyre igény is van a Tótvázsonyban, a helyi programok között. A változatos termelői kínálatban a különböző húsvéti díszek mellett, árultak finom süteményeket, mézet, lekvárokat, sajtot, szőnyegeket, és képviseltette magát a Janka Tanya is a fiatal foglalkoztatottjaik által készített tárgyakkal. Kínáltak még az árusok névre szóló ajándékokat is, míg az ifjúsági klub támogatására saját büfét üzemeltettek a helyiek, ahol lángost és spirál krumplit sütöttek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában