Út- és járdafelújítások

2022.04.21. 12:00

Komfortosabbá teszik a lakókörnyezetet

A lakókörnyezetet komfortosabbá tevő felújításokat fejeztek be és terveznek az Endrődi-lakótelepet, a Dózsaváros egy részét és a Csatár-hegyet magában foglaló veszprémi választókörzetben.

Marton Attila

Korszerűsítik az ötmilliárd forintos kormányzati útfelújítási programba bekerült Festő utcát

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Halmay Gábor, a 11. választókörzet önkormányzati képviselője (Fidesz–KDNP) elmondta, az elmúlt időszakban több út- és járdafelújítás fejeződött be. Kijavították a Szél és Fejesvölgy utca közötti lépcsősort, valamint a Harmat utcában részlegesen megújult a járda. Felidézte: a lakosok és civil szervezetek együttműkö- désével takarították ki a Palást utca melletti ösvényt, vala- mint megtisztították az Endrődi-lakótelepet és a víziközmű-múzeumot összekötő Sintér-árkot. Folyamatban van a Festő utca korszerűsítése, és elkezdődött a Kígyó utcában a közmű-rekonstrukció. Mindkét utca bekerült az ötmilliárd forintos kormányzati útfelújítási programba, ahogy a Kiskőrösi és a Veszprémvölgyi utca is. 
Halmay Gábor a tervek kapcsán elmondta, a Takácskert melletti focipályát és környezetét közösségi összefogással hoznák rendbe. A Harmat utcai kis tér megújul, és oda kavicsfogú álteknőst ábrázoló térplasztikát is kihelyeznek, amelyet Gyulai Attila festőművész készít el. Az önkormányzati képviselő megjegyezte, a Kupa és Kígyó utca találkozásánál lévő kis téren parkoló épül, míg a Csatár-hegyen a Kilátó utcánál buszfordulót és fedett buszvárót terveznek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában