Játék

2022.04.02. 10:00

Közös társasjátékozást szervezett a várpalotai könyvtár

Két alkalommal is sikeres társasjátéknapot szervezett a Krúdy Gyula Városi Könyvtár, ahol minden korosztály megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot.

Szabó Péter Dániel

Minden típus fejleszt valamilyen készséget Fotó: Szabó Péter Dániel

A társasok újra aranykorukat élik. A játékok az elmúlt évek során egyre izgalmasabbak, szebbek és érdekesebbek lettek. Nem utolsósorban pedig a pandémiás időszak után egyre többen igénylik a személyes kapcsolatot egy játékban. 

 


– A koronavírus-járvány miatt kissé megcsappant a könyvtár látogatottsága, ezért az év elején gondolkodni kezdtünk, hogy mivel tudnánk az embereket, a családokat újra becsábítani az intézménybe. Úgy tapasztaljuk, hogy a társasjátékozás újra egyre népszerűbbé válik, hiszen mindenki szeret játszani. Az első két rendezvény sikerét látva még több ilyen programot tervezünk a jövőben. Az óvodás korosztálytól kezdve a középkorúakon át az idősebbekig egyaránt voltak látogatóink, akik nagy örömmel vetették bele magukat a játékba. A hagyományos készletek mellett a pörgős, könnyen tanulható, vicces játékok is szerepelnek a gyűjteményünkben, sőt, különlegesség, hogy van egy élő társasjátékpályánk is. Ezen nagy fabábukkal lehet lépkedni és kérdések tartoznak hozzá. Az első körben óvodásoknak és kisiskolásoknak állítottunk össze kérdéseket, de a későbbiekben a felnőttek is végigmehetnek majd ezen a pályán – mondta Molnárné Csizmadia Jolán kulturális szervező. 

 


A társasjátéknapon szinte minden korosztály képviseltette magát. 
Egyre több típusú társasjáték jelenik meg. A klasszikus táblajátékok mellett mind több stratégiai vagy éppen kártyajáték is elérhető már. Jó tudni azt is, hogy minden típus fejleszt valamilyen készséget: az asszociációs játékok például a szókincset, az absztrakt játékok pedig a logikus gondolkodást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában