Természet

2022.04.28. 11:30

Kutyákkal együtt szedték a szemetet Kádárta határában

Kutyás gazdák és vadászok közösen gyűjtötték össze az illegális hulladékot Kádárta határában a napokban.

Marton Attila

A célért közösen dolgoztak a kutyások és az vadásztársaság tagjai

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A rendezvényt a Sédmenti Vadásztársaság hívta életre, hogy eltávolítsák az illegális hulladékot a területükről. A kezdeményezéshez kutyatulajdonosok is csatlakoztak, akik rendszeresen sétáltatják Kádárta határában a kutyájukat, így az akció hozzájárult ahhoz is, hogy a két társaság tagjait összeismertessék egymással, mondta el Andok Tamás, aki összehívta a kutyatulajdonosokat a szemétszedésre. 
Az akciót első alkalommal szervezték meg a Sédmenti Vadásztársaság területén, amelynek tulajdonosa a Verga Zrt. A szemétszedést civilek és a vadásztársaság tagjai végezték, míg az összegyűlt hulladékhoz a Verga Zrt. biztosított zsákokat és konténert, valamint a szemét deponálását is vállalták – mondta el Kósa Zoltán, a Sédmenti Vadásztársaság vadászmestere, főszervező. Hozzátette, az akcióhoz segítséget nyújtott a VKSZ Zrt., míg a kádártaiak Katanics Sándor önkormányzati képviselővel szintén gyűjtöttek hulladékot egy másik időpontban a település szomszédságában. 
Kósa Zoltán kiemelte, a több mint harminc résztvevő mintegy hatvanhektáros területet járt be. Az akció eredményes volt, mert nagyon sok hulladékot találtak, a gallytól és kerti hulladéktól kezdve az építési-bontási és kommunális hulladékon át a gépkocsigumikig, sőt, még egy ágy és matrac is előkerült a területről. 
A vadásztársaság egy vadpörkölttel köszönte meg a résztvevők segítségét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában