Európa Flashmob

2022.04.29. 17:47

Látványos villám csődületet tartottak Veszprémben

Európa Flashmob-ot láthattak az érdeklődők pénteken délután a Színházkertben. Krepapír országzászlókkal körbetekert, elnökök által ültetett fák, virággal a kezükben sétáló diákok, táncosok és énekkarosok, hangszereikkel érkező zenészek, kisgyermekes és kutyás sétálók, fiatalok és idősebbek töltötték meg az Elnökök Ligetét, ahol mintegy negyedórás, látványos villámcsődületet tartottak.

Molnár Sándor

Forrás: Molnár Sándor/Napló

2000-ben 12 közép-európai elnök ültetett fát a közös értékek és az együttműködés jegyében a Színházkertben. Ezt a szellemiséget szerették volna a szervezők megidézni a különleges flashmob keretében.  A programban beszédek nem hangzottak el, helyette veszprémi zenészek, táncosok, énekesek és színészek - a spontán csatlakozókkal – együtt hozták létre a látványos produkciójukat, és közösen énekelték el az Örömódát a Veszprémi Ifjúsági Fúvós Zenekar kíséretében. A különleges előadásban a ritkán halható "Két vers Európa" is elhangzott a Színházkertben, ahol magyar és uniós zászlót lengettek és galambokat is eregettek. Krámer György a villám csődület ötletgazdája elmondta, hogy februárban, Göncz Árpán 100. születésnapján itt voltak a parkban és gyertyát gyújtottak az egykori köztársasági elnökre emlékezve. Krámer Györgyöt bosszantotta, hogy milyen kevesen voltak, és hogy mennyire nem tudják a veszprémiek, hogy mi ez a 12 fa itt a Színházkertben. Mérgében elhatározta, hogy valamit tesz ez ellen és Wéber László barátjával elkezdtek ötletelni. Kiderült, hogy 2000-ben, április 29-én járt itt a 12 hivatalban lévő elnök fát ültetni, ráadásul ez a nap a Tánc Világnapja is egyben, ezért összehozták a két dolgot. Egy rövid, de látványos, táncos, élőzenés, énekes megemlékezést, egy jó kedvű civil ünnepet tartottak.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában