Megkérdezik a fiatalokat

2022.04.21. 10:00

Fontos témákról esett szó az ismét összeült Ifjúsági kerekasztalon

Általában évente kétszer jönnek össze, legutóbb tavaly ősszel találkoztak egymással a 2020-ban alakult Ifjúsági kerekasztal résztvevői a megyeszékhelyen.

Molnár Sándor

A Pannon KözTérben találkoztak az Ifjúsági kerekasztal résztvevői

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A város azért hívta életre a kezdeményezést, hogy egy olyan fórumot biztosítson, amelynek segítségével a fiatalok is bekapcsolódhatnak a döntéshozatalba. Újdonságként az egyetem E épületében, a Pannon KözTérben találkoztak tegnap a város képviselői az ifjú aktivistákkal, hogy kötetlen formában beszéljék át a fontos kérdéseket. Szakmai segítőként jelen voltak a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság képviselői is. 
Az Ifjúsági kerekasztal kapcsán Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere megjegyezte, az egyik fő téma az volt, hogy a fiatalok mit várnak az Ifjúsági kerek­asztal működésétől, szerintük hogyan lehetne őket minél inkább bevonni a döntéshozatalba, és hogy lehetne minél inkább ifjúságbaráttá tenni a működést. Másrészt az Európa Ifjúsági Fővárosa 2024 pályázathoz kapcsolódva mik azok a főbb programelemek, amelyeket a fiatalok szeretnének, ha megvalósulnának. 
Az önkormányzat képviselői kíváncsiak voltak arra is, hogy milyen döntésekbe szeretnének jobban betekinteni a diákok. Ezekről a témákról csoportos beszélgetéseken esett szó a szerdai kerekasztalon. 
Az alpolgármester beszámolt a résztvevőknek arról is, hogy a város az Erasmus plusz pályázat segítségével szeretné megújítani az ifjúsági koncepcióját. Siker esetén a pályázati forrásokból workshopokat, rendezvényeket szerveznének, hogy minél több fiatalt elérjenek Veszprémben, illetve terveznek egy felmérést, amelyben megkérdezik a fiatalokat arról, hogy milyen legyen a megyeszékhely ifjúsági koncepciója. 
Az Ifjúsági kerekasztal nyitott ülésének résztvevői voltak a veszprémi középiskolák diákönkormányzatainak, a hallgatói önkormányzatnak, a cserkészeknek, civil szervezeteknek, valamint a Lélektér Alapítványnak a képviselői, illetve elhangzott az is, hogy szívesen fogadnak más fiatalokat, akiket érdekel a város ifjúságpolitikája. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában