Búcsúztak az alma matertől

2022.04.30. 17:00

Négy osztály 125 végzőse ballagott el a Vetési gimnáziumban

Az iskola hagyományainak megfelelően az érettségiző osztályok tagjai osztályfőnökeikkel a Gaudemus igitur kezdetű dal hangjaira indultak el osztálytermeikből, majd az iskola előtti járdán az alsóbb évfolyamosok sorfala között sétáltak ki az ünnepségnek helyet adó iskolaudvarra.

Marton Attila

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Szűcs Attila igazgató beszédében arra biztatta a végzősöket, hogy később is térjenek vissza a gimnáziumba, és adjanak hírt előrehaladásukról. Reményét fejezte ki, hogy a Vetési éltető anyagként szolgál számukra. Tanulni a múltból, élni a jelenben, tervezni a jövőt, fogalmazott útravalóként a diákoknak.

Az alsóbb évfolyamok nevében Pápai Polli köszöntötte a végzősöket. Arról beszélt, a középiskola befejezésével egyre inkább saját döntéseket kell hoznia az érettségizőknek, akiket arra bátorított, idézzék fel a gimnáziumban szerzett emlékeiket az elsősavatóról, a projektnapokról, a szalagavatóról vagy éppen a bolondballagásról. 

A végzősök nevében Békési Sára búcsúzott az alma matertől. Beszédében köszönetet mondott a pedagógusoknak azért, hogy az érettségin túl az életre is felkészítették a végzősöket. Úgy fogalmazott, örök barátságokat és felejthetetlen emlékeket szereztek a gimnáziumban töltött öt évük alatt, évfolyamtársainak pedig azt kívánta, hogy sikerüljön megvalósítaniuk azt, amit elterveznek. 

A ballagási ünnepségen musicalrészletet adott elő Fekete-Nagy Flóra és Zab Johanna, verset mondott Baukó Csenge és Topár Ádám.

Az ünnepség végén a végzős osztályok szalagot kötöttek az iskola zászlajára, és elhelyezték idézettel ellátott tábláikat az iskolaudvar faoszlopain. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában