Oktatás

2022.04.13. 06:50

Őrzik, amit örökül kaptak az elődöktől: 40 éves a Jendrassik–Venesz Technikum

A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) Jendrassik–Venesz Technikuma fennállásának 40. évfordulóját ünnepelték kedden az intézményben.

Juhász-Léhi István

Diákok a 40. évforduló alkalmából tartott ünnepségen Fotó: Pesthy Márton/Napló

Szabó Zoltán igazgató beszédében úgy fogalmazott, a mai ünnepség jó alkalom arra, hogy ráirányítsák a figyelmet az iskola falai között végzett tevékenységre. Mint ismert, 1982 szeptemberében kezdte meg működését a Jendrassik–Venesz Technikum a Március 15. utcában. Az intézményvezető hozzáfűzte, az az identitás, amelyet magukban hordoznak, ennél jóval régebbi, hiszen több helyi iskolára nyúlik vissza. 


Az elmúlt években, évtizedekben rengeteget fejlődött a VSZC Jendrassik–Venesz Technikuma, és Szabó Zoltán szerint ez a fejlődés nemcsak a képzési profilban, hanem az infrastruktúrában is megmutatkozik. Az igazgató kiemelte a nemrég átadott új iskolaszárnyat. Meglátása alapján az elmúlt négy évtized nagyon sokat adott számukra, majd pedig feltette a kérdést: mi az iskola oktatóinak és diákjainak feladata? Válaszában az intézményvezető elmondta, elsősorban őrizni kell azt, amit örökül hagytak rájuk elődeik. Ugyanakkor az oktatók és az iskola vezetőinek felelőssége az, hogy a rohanó és folyamatosan változó világban olyan válaszokat tudjanak adni, amelyek egy olyan intézményt testesítenek meg, amely a diákok és a tanárok számára boldog és nyugodt légkört biztosít. 


Szabó Zoltán ünnepi beszédében hangsúlyozta, a mindennapok során, a cselekedetekben, a hagyományőrzésben, a munkavégzésben és a tanulásban kell tovább öregbíteniük azt a hírnevet, amelyet a Jendrassik–Venesz Technikum jelent, azaz megbízható, felkészült szakembereket kell nevelniük. 
Az iskola vezetése az évfordulóval kapcsolatban megköszönte a munkáját és támogatását Strenner Zoltán önkormányzati képviselőnek, Kavalecz Gábornak, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatójának, Pap Máténak, a VSZC kancellárjának, valamint az eseményen jelen lévő korábbi igazgatóknak, így Szelényi Gézának, Pribelszki Jánosnak és Gulkai Lászlónak. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában