Minden vendégnek bejön a B Terv

2022.04.19. 14:00

Sümegi étterem és kávézó a kedvenc a Törzshely nyereményjáték városi kategóriájában

Huszonöt napon keresztül szavazhattak olvasóink a Veszprém megyei hírportálon, a veol.hu-n, az általuk jelölt kedvenc megyei vendéglátóhelyre, Törzshely nyereményjátékunkhoz kapcsolódva. A három kategóriában (megyeszékhely, város, község) meghirdetett játékban a sümegi B terv Étterem & Kávézó lett a kedvenc, a város kategóriában.

Szijártó János

Törzshely nyereményjátékunkban a sümegi B terv Étterem & Kávézó lett a kedvenc, a város kategóriában

Fotó: Szijártó János / Napló


A barokk kisvárosban működő vendéglátóhely vezetője, Gárdos Tamás lapunk kérdésére úgy fogalmazott, hogy a szakmai feltételek maximális teljesítésén túl nagy hangsúlyt helyeznek a marketingre, annak is online formájára. Tamás felesége, Anikó irányítja, koordinálja ezt a területet, s úgy tűnik, a vendégek értékelik, hogy a B terv tulajdonképpen naponta szólítja meg őket csábító ajánlattal, ötletes, szellemes felhívással. A szavazás során egy helyre egy szavazatot lehetett leadni naponta, de akár minden nap voksolhatott a lelkes törzsvendég a kedvenc helyére, így a Veszprém megyei Törzshely cím eléréshez bizonyos mozgósító tevékenység is szükséges volt, ami a kiváló marketing és a legalább ennyire remek kínálat alapján vált lehetővé.
 

Gárdos Tamástól megtudtuk, hogy 2019. végén induló családi vállalkozásukkal egy régi közös álmukat valósították meg, ez volt, lett a B terv. - Az elmúlt harminc esztendőben feleségem a turizmus területén dolgozott, a helyi Tourinform iroda vezetőjeként első kézből kapott visszajelzést a Sümegre érkező turistáktól arra vonatkozóan, hogy mi tetszik nekik a városban. A fő attrakciókon túl mindig a belváros atmoszféráját említették, ugyanakkor hangulatos éttermeket, kávézókat hiányoltak a főutcán, ahol az étkezésen túl szívesen elidőznek. Ami engem illet, a vendéglátás területén dolgoztam korábban is, így egy olyan hiánypótló, kivételes hangulatú étterem, kávézó létrehozása volt a célunk, ahol a tizenévesektől az idősebb korosztályig mindenki otthon érezheti magát. Ennek szellemében alakítottuk ki a könyv sarkot, könyvekkel, újságokkal, társasjátékokkal, egy különálló tanuló sarkot a diákoknak loft stílusú (szellős, tágas terek a szabadság élményével) berendezéssel. A tálalószekrénybe kirakott fűszereket mindenki kedvére használhatja úgy, mint otthon. A provance-i hangulat kialakításán túl nagy hangsúlyt fektettünk az egyedi kínálat kialakítására, melyhez sikerült egy kiváló séfet megnyernünk Szijártó Miklós személyében, aki korábban egy elegáns balatoni étteremben dolgozott - sorolta az üzletvezető.
 

 

Hozzátette, étlapjuk rövid, de mindenkire gondolnak, az ínyencektől kezdve azokra a vendégekre is, akik nem túlzottan nyitottak a különlegesebb fogásokra, újításokra. Így a halaktól, a marhapofán, a borjúnyakon, kacsán át, többféle vegetáriánus fogáson túl a pankómorzsába forgatott rántott karaj, csirkemell is szerepel a B terv kínálatában. A szezononként változó étlapon túl táblás ajánlatokból, továbbá ötféle napi menüből is választhatnak a vendégek.

- Igyekszünk szezonális, így friss, jó minőségű alapanyagokat használni, beszerzésüknél a helyi termelőket részesítjük előnyben. Desszertkínálatunkban szereplő tortákat is egy helyi cukrász készíti számunkra, kizárólag természetes alapanyagokból. Szintén helyi termelőtől származó szörpöket, pálinkát és csapolt sört kínálunk. Ami érdekes még, hogy a nyitott konyhánknak köszönhetően a vendégek mindent figyelemmel kísérhetnek, melynek személyes jellege erősíti a kölcsönös bizalmat - mondta végül Gárdos Tamás. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában