Brooklyn

2022.04.12. 17:19

Városlődiek New Yorkban: Pánik van a világvárosban, metróra váró emberekre lőttek

Eddig sem tettük, de ezek után biztosan nem utazunk földalattival, ezt mondta megkeresésünkre a városlődi származású Stenger Mihály.

Kovács Erika, MTI

Rendőrök és tűzoltók a brooklyni 36. utcai metróállomáson elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. április 12-én

Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

A férfit, aki magyar párjával, Évával évtizedek óta él a tízmilliós világvárosban telefonon értünk utol április 12-én, délután, miután néhány perccel korábban Brooklynban, a 36. utca állomásán füstbombát dobott valaki a várakozók közé, majd rálőtt a káoszban menekülő emberekre. Az első hírek szerint többen meghaltak, sokan megsebesültek.  

 

-Felfoghatatlan tragédia történt New Yorkban, Brooklynban, mely a város legnépesebb része, fogalmazott Stenger Mihály, aki kicsit távolabb lakik az említett városrésztől. Azt mondta, ők otthon tartózkodtak, amikor a borzalmas eset történt, de a hírekből azonnal értesültek mindenről. Párjával együtt nagyon sajnálja a történteket, és a hírek szerint egy 30 év körüli férfi lehetett az elkövető, aki, miután füstbombát dobott a várakozók közé, tüzet is nyitott, majd beugrott a következő metrókocsiba, és elment. Természetesen nagy erőkkel keresik.

 

 

Több embert meglőttek egy brooklyni metróállomáson
 

Több embert meglőttek a kedd reggeli csúcsforgalomban egy brooklyni metróállomáson, és a helyszínre füst miatt riasztott New York-i tűzoltók több füstfejlesztő készüléket találtak - jelentette a helyi média a tűzoltókra és a rendőrségre hivatkozva.

 

A legfrissebb információk szerint öt embernek van lőtt sebe, de további legalább nyolc ember is megsebesült, egyelőre nem tisztázott, hogy mitől.
Kezdetben a jelentések arról szóltak, hogy a 36. utcai metróállomáshoz kiérkező tűzoltók pokolgépeket találtak, de ez téves információ volt, füstfejlesztő készülékeket találtak. A rendőrség közölte, hogy nincs pokolgép a metróállomáson.

Forrás: MTI/EPA/Justin Lane


A rendfenntartó erők meg nem nevezett tisztségviselője azt mondta: az esetben gyanúsított egy építőmunkás-ruhába öltözött és gázálarcot viselő férfi, aki elmenekült a helyszínről.


A helyszínen készült egyik fénykép tanúsága szerint emberek földön fekvő, vérző sebesülteket próbálnak ellátni - jelentette az AP amerikai hírügynökség.
A metrószerelvényeket leállították azokon a vonalakon, amelyek érintik ezt az állomást, és a hatóságok azt tanácsolták az embereknek, hogy kerüljék el a környéket. Más részlet egyelőre nem ismert az ügyben.

Az egyik utas videót is készített a helyszínen: 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában