Fogalommá vált a Rózsa név

2022.05.19. 20:06

35 éves Veszprém legfiatalabb iskolája

A Rózsa Úti Általános Iskola az idei tanévben ünnepli alapításának 35. évfordulóját.

Molnár Sándor

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Annak ellenére, hogy az intézmény a város legfiatalabb iskolája, és nem vette fel egy híresség nevét sem, mégis fogalom lett a városban a Rózsa. A siker titka a nevelő testület, amely mindig őszintén hitt az oktatásban, az ideje járó diákok közössége és a gyerekeikért, illetve az iskoláért áldozatokat vállaló szülők hármasának egysége.  

A jubileumi hétre változatos programokkal készült az iskola. 2022. május 14-én családi biciklitúrát tartottak, május 16-án az alsó tagozatos diákok aszfaltrajzot készítettek, május 17-én Szegedi Katalin illusztrátor kiállítása nyílt meg, Módri Györgyi műsorát láthatták az alsósok, míg a sportdélután keretében: tanár-diák-szülő foci és röplabda mérkőzést is rendeztek. Május 18-án a kicsiket játékkavalkád várta, a tanárok részére pedig jubileumi nevelőtestületi nosztalgia találkozót szerveztek. Május 19-én délelőtt pályázatokat értékeltek és díjaztak, garázsfalat avattak és megnyílt az Iskolatörténeti kiállítás is. 

Sándor László intézményvezető számára a boldogságot jelenti a Rózsa Iskola
Forrás: Nagy Lajos / Veszprémi Napló

Csütörtök este pedig jubileumi gálát tartottak, amelyet első ízben rendeztek meg az iskola aulájában és nem külső helyszínen. A születésnapi ünnepségen Sándor László intézményvezető köszöntőjében megjegyezte, hogy izgatottan készültek a jubileumi gálára, mivel ekkora rendezvényt az iskola épületében még nem szerveztek. Kiemelte, hogy számára az iskolája a boldogságot jelenti. Boldog amiatt, hogy egy ilyen fantasztikus közösség tagja lehet, ahol a tantestület tagjai örömben-bánatban kiállnak egymás mellett. Nagy öröm az igazgató számára az is, hogy reggelente boldog gyermekarcokkal találkozik, és örül annak is, hogy nagyon segítő szülői közösség támogatja a munkájukat. Sándor László megemlékezett elődjéről, Vándorfi Máriáról is, aki 20 évig vezette az intézményt és megalapozta annak jó hírét.

Porga Gyula polgármester gratulált az iskola közösségteremtő erejéhez a születésnapon
Forrás: Nagy Lajos / Veszprémi Napló

Porga Gyula polgármester elmondta, hogy az ezeréves városban nagy múltú iskolák veszik körbe Veszprém legfiatalabb általános iskoláját, de meghatározó az a 35 év, amelyet a Rózsa a város életében betöltött. A polgármester hangsúlyozta, hogy az iskola sikerének titka a nevelő testület, a diákok és a szülők hármasának egysége, amely megadja egy-egy iskola erejét. Gratulált ahhoz a közösségteremtő erőhöz, amelyet létrehoztak és életben tartottak a 35 év alatt, és köszönte a szülők támogatását, amivel erősítették a közösséget.

A Csermák Antal Zeneiskola Gárdonyi Zoltán Kamarazenekara is fellépett a jubileumi gálán
Forrás: Nagy Lajos / Veszprémi Napló

Szauer István a Veszprémi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a Rózsa Úti Általános Iskola a város egyetlen iskolája, amely nem kapott nevet, de hamar jó hírnevet szerzett magának, és a Rózsa név fogalom lett Veszprémben. Gratulált a születésnapos iskolának és a jövőre utalva megjegyezte, hogy a java még vissza van. 

A Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió növendékei a „Tűzoltók” című számot adták elő
Forrás: Nagy Lajos / Veszprémi Napló

A beszédeket követően az iskola diákjainak változatos műsorával ünnepelt a 35 éves Rózsa Úti Általános Iskola közössége.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában