Veszprém

2022.05.13. 21:38

A zöldpolitika tovább él

A zöldpolitika él és élni akar címmel tartott sajtótájékoztatót Ungár Péter, az LMP országgyűlési frakcióvezetője és Gerst- már Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője pénteken, a Pöltenberg Ernő utcai játszótérnél.

Juhász-Léhi István

Ungár Péter és Gerstmár Ferenc Fotó: Juhász-Léhi István

Ungár Péter elmondta, markánsan képviselik „a jelenlegi posztmodern kapitalista rendszer kritikáját” egy társadalmilag, gazdaságilag és környezetileg is fenntarthatóan működőképes rendszer kialakítása érdekében. Úgy vélte, a magyar emberek az elmúlt 12 évben egyre drágábban kaptak egyre gyengébb minőségű élelmiszert. Az élelmiszer-termelési lánc minden elemét radikálisan át kell alakítani. 
Gerstmár Ferenc ugyanakkor arról beszélt, pénteken látogatást tettek a Török Ignác utcai 1. számú Idősek Otthonában, ami két dologban megerősítette a politikusokat. Az egyik, hogy a szociális dolgozók a járvány idején extra terhelésnek kitéve dolgoztak, aminek elismeréseként fontosnak tartják, hogy egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítésben részesüljenek. A másik, hogy a kistérségre kiterjedő szolgáltatást nyújtó idősellátásban a férőhelyek mielőbbi bővítésére van szükség. 
A képviselő megemlítette azt is, hogy rendszeresen felhívja a városvezetés figyelmét arra, hogy a nagyszabású beruházások, fejlesztések mellett a mindennapok problémáinak megoldására több figyelmet kell fordítani. A választókerületéhez tartozó Bakonyalja városrészben az elmúlt egy évben örömmel nyugtázhatta az illegális hulladéklerakás visszaszorítása érdekében kihelyezett kamerákat, az Aulich Lajos utcában elültetett 24 fát, a Pöltenberg utcai játszótér homokozójának árnyékolását a felszerelt napvitorlával, vagy azt, hogy a Török Ignác utcában visszatérően ellenőrzi a rendőrség a gyorshajtást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában