Ünnepi percek

2022.05.17. 11:00

Az érsek megáldotta az építkezést a várban

Udvardy György veszprémi érsek megáldotta a várnegyedben zajló beruházást.

Napló-információ

Az érsek imádsággal erősítette meg a munkát

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Mint ismeretes, Magyarország kormánya kiemelt támogatást nyújtott a Veszprémi Főegyházmegyének – a közeledő Európa Kulturális Fővárosa eseményéhez kapcsolódva –, hogy a főegyházmegye szíve, a veszprémi vár jelentős, történelmi jelentőségű megújuláson mehessen át. Az érsek megáldotta az építkezést és imádsággal erősítette meg a dinamikus ütemben haladó kivitelezést. Elmondta, az itt dolgozók napról napra ténylegesen jelen vannak az épületek között, és az épületekben ki-ki a maga tudásával, munkájával előreviszi a felújítást. 
Az ünnepi percekben Takáts István általános érseki helynök Márk evangéliumából olvasott fel, majd Nagy Károly címzetes apát, kanonok, plébános a jelenlévők nevében olvasta fel kéréseiket. Minden munkatárs, aki ebben a tevékenységben részt vesz, egy sorszámmal ellátott „bizonyítékot” kapott, amely egyrészt jelzi, hogy a munkafolyamatok mely részén közreműködött a munkálatokban, valamint ezáltal személyre szabott. Ezt az írást mindenki megkapja, aki a projekt befejeztéig, 2026-ig részt vesz a munkálatokban. Vélhetően több ezer emberről lesz szó. A füzet ezenfelül egyfajta odatartozás, együvé tartozás élményét is jelenti. Udvardy György érsek szeretné, ha ezt büszkén őrizné mindenki, hogy öt, tíz vagy húsz év múlva gyerekeknek, unokáknak, kollégáknak is megmutathassák: amit látsz és szép, abban én itt voltam és dolgoztam. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában