Konferencia

2022.05.22. 16:00

Az ezeréves veszprémi székesegyház értékei

Az ezeréves veszprémi székesegyház értékei címmel szervez konferenciát a Szent Mihály Védegylet és a Hét Domb Hagyományőrző és Kulturális Egyesület május 25-én, szerdán 17 órakor a veszprémi Völgyikút házban.

Balla Emőke

Forrás: varlexikon.hu

A konferencia célja a veszprémi székesegyház jelenlegi művészi értékeinek a felmutatása a megőrzés védelmében, amire nagy szükség van, hiszen a Veszprémi Érsekség a székesegyház drasztikus átépítésére készül, közölték a szervezők. Úgy vélik, nagy a valószínűsége, hogy a konferenciával nem tudják megakadályozni az átépítést. Az értékfelmutatásnak ekkor is van jelentősége, mert a konferencián összegzik, talán csak a jövő generációinak, milyen kincs volt a birtokunkban, amelyet ilyen formában elveszítünk, nem lesz többé.

A szerdai konferencián országos hírű építészek, művészettörténészek és műemlékvédelmi szakemberek vesznek részt. A veszprémi Szent Mihály székesegyház művészeti értékeiről előadást tart Rainer Péter építész, belsőépítész, műemlékvédelmi szakember, Gy. Lovassy Klára közlekedésmérnök, helytörténész, Prokopp Mária művészettörténész, Gopcsa Katalin művészettörténész, ny. muzeológus, a székesegyház átépítésének kérdéseiről Németh Katalain építészmérnök, műemlék-felügyelő, Arnóth Ádám építészmérnök, Csomay Zsófia építészmérnök, belsőépítész és Dúll Andrea környezetpszichológus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában