Két kerekű randevú

2022.05.23. 13:00

Bringás majálist tartottak Füreden

Egész hétvégés bringás programmal várták a kétkerekűek szerelmeseit Balatonfüredre, az Annagora Aquapark parkolójába és a Forrás Sportparkba.

Juhász-Léhi István

Több százan vágtak neki a Balaton-felvidéki bringás túrának Fotó: Penovác Károly

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

 

 

Szombaton az Aquapark parkolójából indult a Balaton Mountainbike Túra, amely 60 km-en keresztül vitte a mezőnyt a Balaton-felvidék erdei útjain, csodálatos panorámával fűszerezve. Másnap a Balaton Gyerek Kupát rendezték a Forrás Sportparkban, ami egy igazi, hatalmas monti pálya és ez a verseny volt a hely avatása is egyben.

Örmény József, az esemény egyik rendezője úgy nyilatkozott a start előtti pillanatokban a Naplónak, hogy a verseny távja 60 kilométeres, és kizárólag MTB-seknek szól, hiszen mindössze 5 százaléka fut aszfalton, de az is kényszerűségből.

Megtudtuk, a megmérettetés közel fele emelkedő, de persze szintek és emelkedők is tarkítják. A nevezők száma több, mint 400 körül volt, közülük sokan a helyszínen regisztráltak. Örmény József elárulta: korábban, éveken át hegyikerékpáros versenyeket rendeztek, de nemrég úgy döntöttek, hogy inkább úgynevezett négy évszakos túrákra állnak át. Ezekkel szeretnének örömet szerezni az amatőr bringásoknak.

A versenyszervező beszélt lapunknak arról is, hogy a pandémiás időszakban elmaradt néhány rendezvényük, ám szerencséjükre emlékeztek rájuk a korábbi nevezők és gyorsan visszataláltak hozzájuk. Szerinte azért jó egy-egy ilyen túra, mert meg lehet állni nézelődni, fényképezni, mindezek mellett természetesen több frissítő állomást is kitelepítettek (Barnag felett, Szentantalfánál, Vászolynál) a pályára minden földi jóval.

Kérdésre válaszolva elmondta, az idei túra legnehezebb része a pálya háromnegyedénél van, a füredi befutó előtt 10 kilométerre. A túrán természetesen profik is rajthoz álltak, aki három óra alatt tekerték le a távot. Örmény József megjegyezte, sokan érkeztek a megmérettetésre elektromos kerékpárral, amit bérelni is lehetett a túrára. Nem titok, hagyományt szeretnének teremteni a túrákból a szervezők. A következő hasonló bringás randevúra augusztusban kerül sor, ugyancsak füredi központtal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában