Gen-Kapocs az Agórában

2022.05.06. 17:00

Erősítenék a kapcsolatokat a generációk között

- Kiemelt jelentőségű a generációk közötti kommunikáció és a szoros együttműködés. Fontos, hogy a legidősebbektől a legfiatalabbakig mindenki megossza a másikkal tapasztalatait, látásmódját, hiszen ebből tanulhatunk, ezekből az információcserékből tudunk építkezni – hangsúlyozta Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője a Gen-Kapocs elnevezésű rendezvényen.

B. Virág Rita

Kővári Edit, a Pannon Egyetem docense is előadást tartott

Forrás: Penovác Károly/Napló

A Szomszédok Szövetkezetek, a Pannon Egyetem és a Pannon KözTér közös rendezvénysorozata a Gen-Kapocs, amelynek első állomását a közelmúltban rendezték meg az Agórában.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében a generációk közti kommunikáció fontossága mellett kitért arra is: örömteli, hogy Veszprém élen jár ebben a kérdésben a szervező egyesületeknek és az egyetemnek köszönhetően. Megjegyezte, a városban igen aktív nyugdíjasok valódi hidat képezhetnek a generációs szakadék között. 

Csomai Eszter, az Északi Szomszédok kisgyermekes üzletágának vezetője főként az összetartozás élményének értékét hangsúlyozta. 

Az első előadó Kővári Edit egyetemi docens volt, aki a különböző korosztályokat összekötő témákról és az ezekben rejlő lehetőségekről referált. 

– A Szomszédok Szövetkezetek és a Pannon Egyetem három éve működik együtt, ám a pandémia miatt a közös események megszűntek – számolt be lapunknak Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet vezetője. – Most sikerült feléleszteni ezt a kapcsolatot. A programjaink nemcsak a nyugdíjasoknak, hanem a kisgyermekkel otthon lévő szülőknek és diákoknak is szólnak. A célunk a generációk közötti kommunikáció erősítése, a közös szociális terek létrehozása és az egymástól való tanulás. Négy állomást terveztünk, ez volt az első az Agórában. Legközelebb, június 1-jén Balatonalmádiba várjuk az érdeklődőket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában