Helyi közélet

2022.05.18. 07:00

Hamarosan újjászületik az ajkai sportcsarnok

A napokban megkezdődik a sportcsarnok felújításának első üteme. Az épületen tizenöt évvel ezelőtt végeztek egy jelentősebb felújítást.

Tisler Anna

Geri Gyulától, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy az 1985-ben épített csarnok csaknem ezer négyzetméteres pályatesté- nek csiszolása, újralakkozása, festése készül el, a nézőtéren pedig a székeket modernebbekre cserélik. 
A sportolók és nézők biztonságának növelése érdekében a baj esetén a menekülésre szolgáló nyílászárók számát megduplázzák, azokat tűzbiztos pánikzáras rendszerrel látják el, az épület két végén a kopolit üveget hőszigeteltre cserélik, kiépítenek egy korszerű hűtő-fűtő rendszert. A Sportváros ígéretet kapott arra, hogy december végéig befejezik azt, hogy januártól már zavartalanul folyhassanak az edzések és a mérkőzések. 
Az év hátralevő hónapjaiban át kellett szervezni a sportélet egy részét. A férfi kézilabdacsapat várhatóan az NB I./B csoportban folytatja, így ez komoly kihívás. A röplabdaedzésnek és mérkőzéseknek a kosárlabdacsarnok ad otthont. A kézilabdázók a Fekete–Vörösmarty-iskolában kaptak helyet. A kiemelt NB II. és NB I./B csapatnak a közeli városokban keresnek helyet a munkálatok idejére. A második ütemre, az öltöző épületének teljes felújítására szintén pályáztak a Magyar Kézilabda Szövetséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában