Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium

2022.05.22. 11:30

Harmincéves Ajka legfiatalabb középiskolája

A jó oktatási rendszer a társadalom jövőjét alapozza meg, ugyanis megteremti a lehetőségét annak, hogy mindenki boldoguljon, aki hajlandó tenni azért, fogalmazta meg a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium fennállása 30. évforduló tiszteletére tartott ünnepségen Navracsics Tibor országgyűlési képviselő.

Tisler Anna

Fotó: Györkös József

Az oktatás nem lehet sikeres azok nélkül, akik az életüket teszik fel arra, hogy aki akar, tudjon boldogulni. A tanárok nélkül, akik mindent megtesznek a diákokért, a tanulók nélkül, akik előbbre jutásuk érdekében erőfeszítésekre is képesek.
Az intézmény aulájában május 20-án mutatták be a középiskola első 30 évét feldolgozó Semmiből egy világot című jubileumi évkönyvet. 

Forrás: Györkös József


Az ünnepségen köszöntőjében Szaniszló Edit igazgató elmondta, hogy az iskolát 1991-ben a szociális hátrányokkal küzdő leány tanulók számára alapították. Az első évben 99 diák kezdte meg tanulmányait szociális ágazatban. Ma több, mint 800 tanulójuk van, akik 7 ágazatban 17 szakmát sajátíthatnak el. A nappali mellett esti tagozaton folyik az oktatás, 2021-től 107 diák honvéd kadét képzésben is részesül. Nemzetközi kapcsolataik révén külföldi tanulmányutakon is hasznos ismereteket szereznek a leendő szakemberek.  Szaniszló Edit köszönetet mondott Holczinger András korábbi igazgatónak a 25 éves munkájáért, a fenntartónak, az innovatív, gyermekközpontú tantestületnek, az intézmény partnereinek, hogy mellettük maradtak a szakképzés folyton változó, rögös útján, valamint tanulóiknak és szüleiknek. 

Forrás: Györkös József


Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja hozzátette, Ajka évtizedek óta a Közép-Dunántúl meghatározó ipari városa, a további gazdasági fejlődés motorja a jól képzett szakemberekben rejlik. A szakképzési törvény is azt segíti elő, hogy a gazdaság igényeinek megfelelően készítsék fel a leendő munkavállalókat. 
A rendezvényen Szoboszlai Tibor rendőr alezredes, az ajkai kapitányság vezetője a sokéves sikeres együttműködésért Sárkányölő Szent György emlékplakettet ajándékozott az iskolának, amelyet Szaniszló Edit vett át. Pedagógusnap alkalmából az Év tanára emlékplakettet vett át Szaniszló Edittől Szabó-Kovács Krisztina, Somlóvári Kornél és Joó Csaba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában