Diákok

2022.05.23. 14:00

Hatvanéves osztálytalálkozót tartottak Bándon

A hagyományokhoz híven, öt év után ismét találkozott az 1962-ben Herenden végzett osztály egy kis baráti beszélgetésre, az emlékek felidézésére. 24-én élnek még az egykori általános iskolai osztályból, közülük 14 jöttek el a 60 éves találkozóra.

Molnár Sándor

14-en jöttek el a 60 éves osztálytalálkozóra Bándra

Forrás: Molnár Sándor/Napló

A Herendi Állami Általános Iskola 1962-ben végzett osztálya 60 éves osztálytalálkozót tartott május 21-én, a Kakukk Vendéglőben. Anno 42 tanuló járt az általános iskolai osztályba. A magas létszám annak volt köszönhető, hogy 1960-ban körzetesítették a bándi iskolát, és 12-en átkerültek Herendre, Jenei Ferenc osztályfőnök osztályába. Mint az egyik szervező, Glück László meséli, jó kis társaságuk volt és nagyon jó tanáraik voltak. Az osztály azóta is találkozik minden ötödik évben, így az idei már a 12. találkozójuk volt. A 74-75 éves résztvevők nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással. Eleinte Herenden találkoztak, az utolsó négy összejövetelt viszont már Bándra szervezték. 

Egy picit bántja a szervezőket, hogy van olyan osztálytársuk, aki egyetlenegyszer sem jött el a találkozókra. 24-én élnek még az egykori osztályból és 14 jöttek el a 60 éves találkozóra. Korábban mindig a temetőben találkoztak, ahol felkeresték a már elhunyt társaik és tanáraik sírját. Mivel az élők közül sokan már nehezen mozognak a sírok között, ezért 2022-ben inkább misét mondattak a találkozó előtti csütörtökön, a herendi templomban. A szép megemlékezésen 10-en ott voltak. A hétvégi találkozón, a közös fotózás után egy finom vacsora mellett elevenítették fel közös emlékeiket.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában